CJ Suceava a platit 2 milioane de lei pe studii de fezabilitate inutile

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 19:24
1555 citiri
CJ Suceava a platit 2 milioane de lei pe studii de fezabilitate inutile

CJ Suceava a platit in trei ani peste 2 milioane lei pe studii de fezabilitate, iar lucarilele la obiectivele respective de investitii nu au mai fost demarate, in timp ce alte 1,8 mil. lei au fost date ilegal unor angajati de la divese directii din judet,reiese dintr-un raport al Curtii de Conturi.

"Au fost identificate studii de fezabilitate in valoare de 1,7 milioane lei, comandate, realizate si achitate furnizorilor inca din perioada anilor 2009-2010, aferente unor obiective de investitii la care lucrarile fie nu au inceput, fie nu au mai continuat", se precizeaza in raportul Curtii de Conturi dat luni publicitatii.

Printre aceste proiecte se afla "o cladire de patrimoniu - muzeu pentru mileniul IIII, judetul Suceava", pentru care a fost cheltuita suma de 954.517 lei pentru studii de fezabilitate. De asemenea, mai sunt enumerate si alte proiecte, cu sumele cheltuite. Astfel, pentru reabilitare-modernizare DJ 175 A Rarau-Chiril - suma de 149.174 lei. Pentru DJ 172 D Gradinita-Copsa - 126.276 lei. Pentru DJ 177B Campulung M.Stulpicani - 261.800 lei, iar pentru DJ 208 C Plesesti-Vulturesti -259.824 lei.

De asemenea, din acelasi raport reiese ca pentru 13 obiective reprezentand drumuri judetene aflate in administrarea DJDP Suceava s-au intocmit studii de fezabilitate pentru care s-au platit din bugetul local 319.141 lei, in cursul anului 2007, insa ulterior aceste studii nu au fost folosite, motivandu-se ca nu au fost gasite resursele financiare necesare acestor lucrari.

Tot in cazul CJ Suceava, Curtea de Conturi mentioneaza faptul ca "au fost efectuate plati nelegale in suma de 1.832.063 lei, reprezentand indemnizatie de dispozitiv in procent de 25%, aplicat asupra salariului de baza brut la ordonatorul principal de credite si ordonatorii tertiali de credite finantati de la bugetul UATJ Suceava".

Institutiile in cauza sunt Directia de Administrare a Domeniului Public si Privat Suceava, Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Suceava, Centrul Cultural "Bucovina" Suceava, Muzeul Bucovinei Suceava.

De asemenea, reprezentantii Curtii de Conturi au semnalat faptul ca salariul de baza al persoanei care desfasoara activitatea de control financiar preventiv la Camera Agricola Suceava a fost "stabilit eronat". In plus, la aceasta din urma institutie au fost acordate de avansuri pentru concedii de odihna fara a exista temei legal in acest sens.

Datele sunt cuprinse intr-un raport de audit intocmit de Curtea de Conturi, la solicitarea Senatului.

In documentul citat se precizeaza ca Senatul Romaniei a solicitat Curtii de Conturi includerea in Programul de audit aferent trimestrelor III si IV din anul 2012, pentru efectuarea auditului financiar, a sase administratii publice locale, respectiv: CJ Suceava; CJ Dambovita; Primaria municipiului Deva; Primaria municipiului Craiova; Primaria municipiului Ploiesti si Primaria municipiului Hateg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#studiu fezabilitate Suceava, #consiliu judetean Suceava investitii, #milioane lei studii fezabilitate , #buget