Ziare.com

Excedentul bugetar a crescut cu peste 5.000 la suta, in ianuarie

Sambata, 26 Februarie 2011, ora 17:12

   

Excedentul bugetar a crescut cu peste 5.000 la suta, in ianuarie
Excedentul bugetar a crescut cu peste 5.000 la suta in luna ianuarie a acestui an, potrivit bugetului general consolidat anuntat de Ministerul Finantelor.

In ianuarie 2011 s-a obtinut un excedent bugetar de 819 milioane de lei, reprezentand 0,15 la suta din produsul intern brut, fata de un excedent de 15 milioane de lei, inregistrat in perioada similara a anului precedent, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor.

Soldul pozitiv s-a datorat atat unui surplus de incasari cu 0,5 miliarde de lei, cat si diminuarii cheltuielilor cu 0,3 miliarde de lei, fata de aceeasi perioada din 2010.

Veniturile incasate la bugetul general consolidat au fost in suma de 14,6 miliarde de lei, cu 3,6 la suta mai mari fata de anul precedent, ca urmare a cresterii incasarilor din taxa pe valoarea adaugata (+28,3%) si a veniturilor nefiscale (+22,5%).

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Incasarile din impozitul pe venit au inregistrat o crestere de 2,4 la suta fata de luna ianuarie 2010.

In acelasi timp, incasarile din impozitul pe profit au scazut cu 32,7 la suta, din accize cu 13,9 la suta, iar din contributiile de asigurari sociale au scazut cu 1,4 la suta.

Cheltuielile bugetului general consolidat in suma de 13,8 miliarde de lei, s-au redus cu 2,1% fata de anul precedent.

Reducerea s-a inregistrat la majoritatea categoriilor de cheltuieli: bunuri si servicii (-3,3%), cheltuieli de personal (-18,1%), subventii (-4,7%), asistenta sociala, ca urmare a reducerii cheltuielilor cu ajutorul de somaj (-6,8%).

Fata de aceeasi perioada din anul precedent, cheltuielile cu proiectele finantate din fonduri UE au crescut de la 57 la 1.025 de milioane de lei.

Cheltuielile cu dobanzi au crescut cu 33,3%, ca urmare a datoriei contractate pentru finantarea deficitelor bugetare acumulate din anii precedenti si a celor curente.

Cheltuielile pentru investitii, care includ cheltuielile de capital, precum si cele aferente programelor de dezvoltare finantate din surse interne si externe, au fost in luna ianuarie in suma de 1,7 miliarde de lei, respectiv 0,3% din PIB.

T.B.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2656 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
15 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Boc.

Boc e de vina!!!!!.

 

Intre populismul ridicol a lui Ponta-Antonescu si seriozitaea lui Boc

Din nou seriozitatea si consecventa isi arata roadele.Bugetul national isi revine creindu-se premizele relansarii investitiilor guvernamentale.Cofinantarile pentru atragerea fondurilor europene au fost reluate.Incet dar sigur,Romania iese din criza si se indreapta spre reluarea dezvoltarii ,spre disperarea PSD-PNL-pc,care isi realizase deja programul de guvernare:impartirea ciolanului,odata ajunsi la putere!!!!Teo

 

Te-o

Guvernul roman are arierate de multe miliardde de lei asa ca excedentul pote veni din neplata furnizorilor. In aceasta luna furnizorii de medicamente s-au plans ca guvernul vrea sa lungeasca termenul de plata al medicamentelor pana la 300 de zile. Mi se pare enorm si justifica partial preturile prea mari ale medicmentelor din farmacii.

Neutron

Termenul de plata al medicamentelor este justificat in sensul ca cine are spitalul trebuie sa-si plateasca si datoriile spitalelor catre farmacii.
Donatia spitalelor catre primariile oraselor s-a facut cu datorii cu tot, de aceia s-a propus comasarea sau transformarea spitalelor.
Pa propunerile primariilor, se renegociaza care spitale nu vor fi comasate-transformate astfel ca sa se stie cine si cat are de plata la medicamente.

In plus pe mine ma nedumereste pretul exagerat al medicamentelor in raport cu alte tari. Fiecare tara are pretul propriu la un produs la un pret uniform.

Farmaciile si importatorii de medicamente trebuie sa fie realisti si nu jefuitorik,l renuntand la cumpararea medicamentelor contrafacute si la pret sunt ca cele veritabile. Farmaciile trebuie sa-si asigure si riscuri nu numai jafuri cand cumpara medicamente (ca un comerciant oarecare,intermediar).
Pe piata externa a medicamentelor sunt preturi acceptate dar farmaciile nu le respecta.

Da, Teo, ajung ei la purerea lui1la -0,0000000001 !.

In vecii vecilor deci. Ce urmeaza ?. Dezintegrarea lor si formarea altor partide pe alte pricipii si doctrine . Vechiturile se arunca la gunoi.

Partidele noi doresc TRANSPARENTA TOTALA, echitate sociala, descentraliazare, afirmarea personalitatii intr-un sistem liber,suprematia interesului national.

Deocamdata la noi este....ca la nimenea.
Trebuie abolit sistemul actual de guveramat al tari.

Fara o tara REGAT nu avem in jurul cui ne construi viitorul tarii, nu avem un standard, un punct de orientare
UE inca nu este cristalizata ca stat UNIC.

Incet dar sigur, Romania iese din criza si...

Da, TE-O, incetisor-incetisor. Romania, acest tigru economic al Europei, a pus piciorul pe acceleratie si cu o fantastica crestere de 0,1% pe trimestru repetata, fara indoiala, si in urmatoarele trimestre, devanseaza marile economii ale Europei si pune in umbra chiar marile economii mondiale.

:)

daca nu intelegi finantele esti prins usor si chiar vei crede. Ador statisticile astea brute.

 

nu mai spuneti..

noroc ca va avem pe dvs

sa sti

;)

Aceste date nu sunt POLITICE ci cifre seci si reci ale evolutiei economiei.

Eu nu le pun la indoiala, fiindca pe acestea se cladesc programele guvernului si nu pe parerile forumistilor suspiciosi.

Cob

Comentariile tale in domeniul financiar sunt la fel de fundamentate ca cele in domeniul universitar. Reusesti sa stabilesti un etalon necesar acestui forum.

cred ca ai nevoie de peste

1.000 de ani ca sa te convingi de un lucru, din cauza unor oameni ca tine guvernul supravietuieste si scapa de fiecare data cu minciuna.

iara tu

tu ai spus-o daca nu intelegi finantele scuteste-ne de parerile tale pretioase.
a,apropo numerele nu mint ca si cuvintele !

sigura ca nu mit

decat cei care le scriu ;)

La ce "inteles finante" te referi?

Sau se leaga de numele ales de tine? Ca atunci imi amintescde Eminescu cu "Ai nostri tineri..."


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor