Ziare.com

Premiera: Alesii USL nu au amendamente la buget

Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 16:17

   

Premiera: Alesii USL nu au amendamente la buget
In premiera in Parlament, alesii USL nu vor depune niciun amendament la bugetul pentru 2013, care va fi votat saptamana viitoare.

Decizia ar fi fost luata de conducerea USL, informeaza Realiatatea TV. Unul dintre motive poate fi acela ca Opozitia a depus mii si mii de amendamente, ceea ce va intarzia votul in Parlament.

Daca pentru fiecare propunere a alesilor PDL, PPDD si UDMR ar fi alocat un singur minut, atunci ar fi nevoie de o saptamana, doar ca sa fie trecute in revista toate, arata calculele jurnalistilor Digi24.

Miza acestor amendamente nu este sa determine Guvernul sa faca modificari de substanta in structura bugetului, pentru ca USL are majoritate in Parlament, asadar bugetul poate trece exact in forma dorita de Executiv.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

PDL va depune 9.000 de amendamente la bugetul pe 2013

Parlamentarii din Opozitie vor sa ii sicaneze si sa arate ca nici social democratii nu sunt in stare sa onoreze si sa voteze pozitiv solicitari facute in alti ani si adresate Guvernului Boc.

Ce prevede bugetul pe 2013

Bugetul Romaniei pe anul 2013 a fost adoptat, miercuri, de catre Guvern.

Bugetul pe 2013 a fost adoptat de Guvern (Video)

Acesta este bazat pe o crestere economica de 1,6% si se estimeaza ca cheltuielile vor fi de 128 miliarde de lei, iar veniturile vor creste la 98 miliarde de lei. Deficitul rezultat este de 13,3 miliarde lei (2,1% din PIB).

Incasarile din TVA sunt estimate la 52,95 miliarde lei, in crestere cu 2,26% fata de 2012, suma din care se aloca 14,64 milioane lei pentru bugetele locale.

Pe de alta parte, cheltuielile de personal se ridica la 19,55 miliarde lei, mai mari cu 13,98% fata de anul trecut, iar cele cu bunuri si servicii la 4,33 miliarde lei, cu 2,97% mai mici, potrivit proiectului remis Ziare.com.

Cursul mediu anticipat de Guvern este de 4,5 lei, iar inflatia la 4,3%.
Guvernul isi propune sa ajunga la o rata de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune nerambursabile pana la sfarsitul anului 2015 in intervalul 50 - 80 %, bani europeni utilizati si returnati de Comisia Europeana.

Nivelul estimat al datoriei guvenamentale brute conform metodologiei UE pentru sfarsitul lui 2012 este de 38,1% din PIB in timp ce datoria guvernamentala neta, reprezentand datoria guvernamentala bruta diminuata cu rezerva in valuta la dispozitia Trezoreriei statului este estimata la 35,5% din PIB.

Pentru sfarsitul anului 2013, pe fondul unui deficit bugetar sub 3% din PIB, se estimeaza ca nivelul datoriei brute va fi de 38,7% din PIB, iar datoria guvernamentala neta de 36,2% din PIB.

"Bugetul a fost construit ca un proiect de dezvoltare economica, pe indicatori macroeconomici in crestere, avem o crestere de 15,4 miliarde de lei la cheltuilelile bugetului general consolidat, orientata pentru investitii si cofinantari la fonduri europene, am prevazut o serie de prevederi astfel ca cheltuielile sa fie axate pe investitii prioritare si sa reducem arieratele", a explicat ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, intr-o conferinta de presa.

Principalele masuri fiscale pentru anul 2013

-Majorarea plafonului de deducere fiscala pentru cheltuielile de cercetare - dezvoltare de la 20 la 50%

- Limitarea unor cheltuieli care nu se considera ca sunt direct conexate activitatii desfasurate - nededucerea cheltuielilor de amortizare a autoturismelor destinate transportului de persoane pentru partea de valoare care depaseste 18.000 lei pe an amortizare pentru fiecare autoturism

- Impozit simplificat de 3% pentru contribuabili a caror cifra este mai mica de 65.000 euro

- Impozitarea indemnizatiei (diurnei) primite de angajati pe perioada delegarii - detasarii pentru partea care depaseste 2,5 ori nivelul stabilit pentru institutiile publice

- Revizuirea bazei de impunere a veniturilor din activitati agricole prin stabilirea unor norme de venit

- Majorarea accizei pentru bere cu 10%

- Devansarea cu trei luni a calendarului de crestere a accizei la tigari

- Se includ in baza de calcul a contributiilor sociale indemnizatiile (diurnei) primite de angajati pe perioada delegarii - detasarii pentru partea care depaseste 2,5 ori nivelul stabilit pentru institutiile publice.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2833 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Corect! Bugetul este atit de bun si lipsit de probleme incit orice

amendament poate fi considerat crima de lese-majesté si pedepsit ci inchisoare pe loc! Ponta a reusit sa dea nastere unei adevarate bijouterii. L-a cam durut in dos, dar merita: bugetul face cam trei kilos, de o coloare maro naturala si este presarat cu simburi. Inca nu vorbeste, dar dupa citeva palme bine plasate... va vorbi engleza mai bine ca Cacarau!

 

Nici un amendament

Nici o obiectie,nici o neintelegere.Totul este in ordine.Sa cante muzica.

 

In tot raul si-un bine

Atata vreme cat USL a interzis propriilor parlamentari sa depuna amendamente, si atata vreme cat amendamentele opozitiei vor fi ignorate 100%, USL se va ineca in propria-i voma.
Nu vor mai avea pe cine sa dea vina.
Declinul USL a inceput deja de anul trecut, de cand Basescu l-a numit premier pe Plagiatorul sef - Ponta Viorel..

 

Ce repede a "uitat" USL!

USL a depus peste 5000 de amendamente pe bugetul din 2012 al lui Boc.
Atunci nu le-a pasat de nimic.
Cata ipocrizie si batjocura pe acesti USlamisti.
)))))))))

 

In toate tarile democratice se reduc cheltuielile de personal,

la noi?
"Pe de alta parte, cheltuielile de personal se ridica la 19,55 miliarde lei, mai mari cu 13,98% fata de anul trecut".
Cheltuiti tovi ponta-crin-voiculescu, o sa vedeti cel mult la anul ca nimeni nu va da credite si atunci din ce platiti? Vai de capul vostru comunist, cheltuiesti, chiar daca nu ai acoperiri din incasari! Aduce secera si ciocanul ban la buget, sau economia privata?

 

Poi daca lea dat victoras tot ce si-au dorit!!!!?????

Sau asta denota incompetenta crasa si de altfel cunoscuta a celo"alesi" de pensionarii si populimea din Romanica

 

...de fapt nu li se da voie!

... pe surse in cadrul aliantei, reprezentantii in Parlament nu au voie sa initieze amendamente la Buget, si atat! SEC?... nu...asata asa la inceput dupa care vor veni rectificarile rectificarilor... posibil pt a da bine in fata alegatorului de rand...

ca sa vezi cum stie USL sa introneze disciplina de partid

dupa care o sa ne alinieze si pe noi

voiculescu mobilizeaza armata ....

Auzi la ei , proiectul de buget e secret !

Iar FMI si restul lumii nici nu mai vor sa auda de Romania


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor