Consilierul lui Ponta: Educatia si Sanatatea, pe primul loc - bugete mai mari din 2014 (Video)

Duminica, 03 Noiembrie 2013, ora 14:22
2402 citiri
Consilierul lui Ponta: Educatia si Sanatatea, pe primul loc - bugete mai mari din 2014 (Video)
Foto: Ziarul Financiar

Consilierul personal al premierului Ponta pe probleme macroeconomice, Cristian Socol, considera ca Educatia si Sanatatea sunt prioritare pentru Guvernul USL, ca parte a unei strategii de dezvoltare a Romanei pe termen lung, declarandu-se convins ca cele doua domenii ar putea avea parte de o marire graduala a bugetelor incepand cu anul viitor.

"Diferenta dintre actualul Guvern si cele precedente este ca acesta vine cu o strategie pe termen lung. Daca din punct de vedere economic, Guvernul USL a identificat trei domenii majore asupra carora isi apleaca atentia, respectiv Energia, Agricultura si Fondurile Europene, din punct de vedere social, Educatia si Sanatatea sunt pe primul loc.

Suntem constienti ca nu putem vorbi de strategii economice pe termen lung, daca nu avem cetateni bine educati si sanatosi. Din acest motiv, spre exemplu, au fost deblocate angajarile in principal in aceste doua domenii", mentioneaza Socol.

Bolnavii de cancer il acuza pe Ponta de iresponsabilitate: 50 de milioane taiate de la sanatate

Potrivit acestuia, pana in prezent, la capitolul politici sociale, Guvernul si-a indeplinit o mare parte din promisiuni.

"Au fost reintregite salariile, au fost restituite sumele retinute ilegal la pensii, au fost indexate pensiile si vor fi indexate din nou in 2014, la fel cum vor fi indexate si salariile mici, masura de care vor beneficia in special profesorii debutanti si medicii rezidenti.

Incepand cu 2014, ne putem astepta la o crestere sustenabila a bugetelor pentru Educatie si Sanatate. Nu putem sa marim deodata, peste noapte, aceste bugete cu un procent considerabil, ci o vom face in masura in care rezultatele economice si spatiul bugetar o vor permite. Cert este ca aceste cresteri vor avea loc", a adaugat Cristian Socol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Cristian Socol Educatie Sanatate, #buget Educatie Sanatate, #buget 2014 Educatie Sanatate, #Educatie Sanatate USL , #buget