Dragnea anunta ca bugetul 2019 e aproape gata. Urmeaza alta rectificare in acest an

Miercuri, 31 Octombrie 2018, ora 08:15
3448 citiri
Dragnea anunta ca bugetul 2019 e aproape gata. Urmeaza alta rectificare in acest an
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca proiectul legii bugetului de stat este aproape de finalizare, dar ca mai trebuie sa aiba loc o discutie privind finantarea autoritatilor locale si sa fie aprobate o serie de memorandumuri in Guvern.

"Proiectul legii bugetului de stat este aproape gata. Urmeaza joi sa mai avem o ultima discutie pe proiectul privind finantarea autoritatilor locale si proiectul de dezvoltare locala. De asemenea, mai trebuie aprobate niste memorandumuri in Guvern si sper sa se inteleaga colegii din Guvern, de la cele doua partide, sa se aprobe acele memorandumuri, pentru ca ele au fost luate in calcul atunci cand s-au construit si bugetul de stat si programul de guvernare. Deci in interval foarte rezonabil de timp proiectul de lege al bugetului de stat trebuie sa fie facut public si sa inceapa procedurile legale", a declarat Dragnea, marti, la Palatul Parlamentului.

Presedintele Camerei Deputatilor a confirmat, de asemenea, ca pana la finele anului urmeaza sa aiba loc o noua rectificare bugetara: "Eu cred ca da, din ceea ce stiu de asta vara".

Intrebat ce parere are despre ideea lansata de ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, despre o posibila inghetare a salariilor bugetarilor anul viitor, Liviu Dragnea a replicat ca nu renunta la aplicarea principiilor din programul de guvernare.

"Eu mi-am luat angajamentul in campania electorala (...) ca programul de guvernare va fi respectat, cu toate riscurile asumate de mine, atat in ceea ce priveste dezvoltarea economico-sociala, cat si in ce priveste stoparea abuzurilor.

Eu nu cedez si nu renunt la principiile pe care le-am spus in campanie. Poate altii cred ca eu renunt. Nu renunt", a subliniat liderul PSD.

Citeste alte informatii recente despre buget, deficit si salarii:

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Dragnea buget 2019, #rectificare bugetara 2018 , #buget