Dragnea, atac voalat la Firea. A criticat primarii care au excedent, dar se plang ca vor primi mai putini bani la anul

Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 15:53
5426 citiri
Dragnea, atac voalat la Firea. A criticat primarii care au excedent, dar se plang ca vor primi mai putini bani la anul

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a criticat vineri, in contextul votarii legii bugetului, pe primarii care inregistreaza excedent bugetar, dar se plang ca vor primi mai putini bani de la buget anul viitor.

"Trebuie sa spunem asta, nu o spunem cu rautate, o spunem doar cu o abordare pragmatica si economica. Excedentul reprezinta sumele pe care autoritatile locale le au in depozite, nefolosite, pe care le raporteaza an de an. In 2016, excedentul, adica sumele care stau in bugetele locale necheltuite, din diverse motive, poate cea mai mare parte dintre ele sunt din motive obiective, sunt in jur de 11 miliarde de lei.

Se pare ca la finalul anului 2017 aceasta suma va creste la 13 miliarde de lei, adica in jur de trei miliarde de euro, care stau, nu produc nimic investitii pentru administratia locala si, prin efectul de multiplicare, venituri la bugetul de stat si dezvoltare", a precizat Liviu Dragnea, la Parlament, intrebat daca primarii sunt multumiti de Legea bugetului de stat pe 2018, relateaza Agerpres.

Printre primariile cu excedent bugetar se afla si primaria Capitalei, condusa de Gabriela Firea, care a incheiat anul 2016 cu un excedent de circa 700 milioane lei.

Potrivit liderului PSD, sunt indreptatite unele semnalari venite din zona administratiei locale.

"Pe buna dreptate sunt colegi din administratia locala care spun: 'stati putin, este anormal si este incorect ca eu ca primar, care am un excedent de 300 de milioane de lei, sa ii tin de-o parte de cativa ani de zile si sa primesc, sa cer in continuare inca 300 de milioane de lei, pe care sa ii cheltui, dar pe ceilalti sa nu ii cheltui.

Sigur, repet, sunt situatii obiective, sunt primari care au castigat mandate noi si au preluat niste excedente din anii trecuti, dar impreuna, in urmatoarea perioada, o sa gasim cea mai buna formula, astfel incat bugetele administratiei locale sa nu cada sub 2017, asa cum este si obligatia prin lege", a mai spus Liviu Dragnea.

In acelasi timp, presedintele Camerei Deputatilor i-a asigurat pe primari ca "nu vor avea in 2018 venituri mai mici decat in 2017", fiind luata in calcul, cel tarziu la rectificarea din vara, "suplimentarea sumelor in functie de excedentul de la finalul anului 2017 si de executia bugetului pe 2017".

Citeste si:
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
România pare încremenită la patru ani de la reprimarea marelui miting împotriva guvernării PSD, care cu Liviu Dragnea la butoane strivea Justiția. S-au schimbat doar discursurile și oamenii...
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu...