Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru 2011 (Video)

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 09:19
2389 citiri
Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru 2011 (Video)

Guvernul a aprobat, luni, proiectul Legii bugetului de stat si proiectul Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2011.

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a precizat ca indicatorii macroeconomici pe care este construit proiectul de buget pentru anul viitor arata o revenire a economiei, fiind estimata o crestere economica de 1,5%, prognoza validata de organismele financiare internationale.

"Prin bugetul pe 2011 vom continua consolidarea fiscala si reducerea deficitului bugetar de la 6,8% din PIB in 2010 la 4,4% din PIB in 2011, astfel incat in 2012 tinta de deficit bugetar sa fie de 3% din PIB, potrivit criteriilor de la Maastricht", a declarat ministrul Ialomitianu, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Ministrul Finantelor a adaugat ca Bugetul pe 2011 se bazeaza pe reducerea cheltuielilor curente, a cheltuielilor de personal, a celor cu asistenta sociala, cu bunuri si servicii, a subventiilor si pe cresterea cheltuielilor cu investitiile la 35,1 miliarde in 2011, fata de 33,9 miliarde de lei in 2010.

"Vom avea un stat care cheltuieste mai putini bani pentru functionare si mai multi bani pentru investitii", a afirmat ministrul Finantelor, mentionand, in acest sens si masura luata de Guvern privind mentinerea, si in 2011, a limitarii angajarilor in sectorul public la 1 din 7 posturi vacantate.

Ministrul Finantelor a aratat ca veniturile bugetare estimate pentru anul viitor, in crestere fata de acest an, se bazeaza si pe majorarea veniturilor obtinute din TVA - de la 39 de miliarde de lei in acest an, la 46 de miliarde de lei in 2011 - si pe majorarea veniturilor obtinute din accize de la 17,4 miliarde de lei in acest an la 18,4 miliarde de lei in 2011. De asemenea, potrivit estimarilor, in 2011 se preconizeaza o crestere cu 23.000 a locurilor de munca nou create.

Raspunzand unei intrebari, ministrul Finantelor a explicat motivele care au determinat cresterea fondului de salarii la Ministerul Administratiei si Internelor si la Ministerul Apararii Nationale.

In acest sens, ministrul Ialomitianu a aratat ca, potrivit legii unitare a pensiilor, militarii vor contribui la bugetul asigurarilor sociale, iar pentru a nu le fi diminuate veniturile din cauza platii acestor contributii, soldele le-au fost majorate corespunzator cu suma datorata pentru achitarea acestei obligatii sociale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Guvern aprobat buget, #aprobare buget 2011, #buget 2011 , #buget