Ziare.com

Guvernul aproba a doua rectificare din acest an: Investitiile se reduc cu 1,2 miliarde lei

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 17:30

   

Guvernul aproba a doua rectificare din acest an: Investitiile se reduc cu 1,2 miliarde lei
Guvernul aproba, miercuri, a doua rectificare bugetara din acest an, proiectul fiind discutat cu Fondul Monetar International, a declarat premierul Victor Ponta.

Ordonanta de rectificare prevede o reducere a veniturilor estimate ale bugetului general consolidat cu 3,4 miliarde lei si a cheltuielilor cu 2,2 miliarde lei, tinta de deficit bugetar fiind revizuita ascendent la 15,9 miliarde de lei (mai mare cu 1,2 miliarde lei sau 0,2 puncte procentuale din PIB), respectiv 2,54% din PIB (evaluat la 625,6 miliarde lei).

Ponta explica de ce rectificarea bugetara va fi negativa

La nivelul elementelor individuale de venituri ale bugetului general consolidat, cea mai mare revizuire descendenta se regaseste la nivelul veniturilor nefiscale (-1,65 miliarde de lei, respectiv 0,2% la PIB). Revizuirea cumulata la nivelul veniturilor fiscale (-1,8 miliarde lei) are drept surse principale estimarea unor incasari mai mici la nivelul accizelor (-901 milioane de lei), urmate de TVA (-365 milioane de lei) si impozitul pe venitul persoanelor fizice (-308 milioane de lei).

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Cheltuielile de investitii, care cuprind cheltuielile de capital, cheltuielile aferente programelor cu finantare rambursabila, proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile postaderare si alte transferuri de natura investitiilor, scad la rectificare cu 1,2 miliarde de lei fata de nivelul aferent rectificarii bugetare anterioare.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1231 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

asa ponto !

- spre comunism in zbor !

 

Titlul articolului asta trebuia sa aiba titlul articoului care-l

urmeaza in selectia zilei:

"Vedete care au mintit ca sunt insarcinate ca sa fie bagate in seama".

:))) Exact asa procedeaza si Guvernul...:)))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor