Guvernul e sigur ca va avea incasari mai mari decat in 2016. Seful Consiliului Fiscal: E foarte greu de crezut

Vineri, 31 Martie 2017, ora 14:22
2583 citiri
Guvernul e sigur ca va avea incasari mai mari decat in 2016. Seful Consiliului Fiscal: E foarte greu de crezut
Foto: Ziare.com

Guvernul este inca departe de tinta de crestere a incasarilor bugetare cu 31 miliarde lei in acest an, in contextul in care ministrul Finantelor, Viorel Stefan, a anuntat joi ca nivelul incasarilor, pana in prezent, a depasit nivelul din primul trimestru al anului trecut cu doar 20 milioane lei, a declarat vineri presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.

Un avans de doar 20 de milioane de lei in primele trei luni ar insemna ca Executivul este departe de estimarile initiale, a subliniat Dumitru.

"Guvernul a estimat un avans de 13,9% al incasarilor bugetare in acest an, adica un plus de 31 miliarde lei fata de anul trecut. Chiar daca, in viitor, va incasa cat a estimat, este foarte greu de crezut ca va recupera minusul inregistrat dupa primele doua luni", a declarat Dumitru.

Viorel Stefan a mai anuntat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca, pentru luna martie, dupa 21 din cele 23 de zile lucratoare, statul ar fi incasat mai mult decat in intreaga luna martie a anului trecut.

Executia bugetului general consolidat pe lunile ianuarie si februarie an s-a incheiat cu un excedent de 397,1 milioane de lei, reprezentand 0,05% din PIB, in scadere fata de perioada similara a anului trecut, cand executia bugetara a consemnat un excedent de 788,1 milioane de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor.

Totodata, veniturile bugetului general consolidat, pentru primele doua luni, in suma de 34,9 miliarde lei, reprezentand 4,3% din PIB, au fost cu 1,4% mai mici, in termeni nominali, fata de perioada similara a anului precedent.

Guvernul e foarte sigur de banii incasati la buget: Am avut excedent. Lucrurile vor arata mai bine ca-n 2016

Seful Consiliului Fiscal vorbeste de recesiune, Grindeanu ne asigura ca nu sunt motive de ingrijorare

Seful Consiliului Fiscal: Sa ne intre foarte bine in cap - Poti sa ai cresteri de venituri doar daca economia produce!

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#sef Consiliul Fiscal tinta incasari bugetare, #Ionut Dumitru incasari bugetare, #Guvern tinta incasari bugetare , #buget