Ziare.com

Guvernul estimeaza pentru anul viitor un deficit bugetar de 3,6% din PIB. Acciza la tigarete creste

Miercuri, 11 Decembrie 2019, ora 12:01

   

Guvernul estimeaza pentru anul viitor un deficit bugetar de 3,6% din PIB. Acciza la tigarete creste
Guvernul estimeaza un deficit bugetar de 3,6% din PIB in 2020, pe cash, si un deficit ESA de 3,58% din PIB, se arata in proiectul Legii plafoanelor, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor.

Pentru acest an, Guvernul estimeaza un deficit bugetar de 4,4% din PIB. Astfel, 2020 ar urma sa fie al doilea an consecutiv in care Romania nu respecta tinta de deficit bugetar de 3% din PIB, impusa in cadrul Tratatului de la Maastricht.

Agentia de evaluare Standard & Poor's Global Ratings a anuntat ca a revizuit perspectiva asupra Romaniei la negativa, de la stabila, in principal din cauza depasirii tintei de deficit bugetar pentru acest an.

"Pentru anul 2020, soldul bugetar este estimat la -3,60% din PIB, iar cheltuielile de personal la 9,7% din PIB, in timp ce pentru anul 2021, soldul bugetar va fi de -3,34% din PIB, iar cheltuielile de personal de 9,4% din PIB", se arata in proiect.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Pentru anul 2020, plafonul propus pentru datoria guvernamentala, conform metodologiei UE, este de 45%, luand in considerare eventualele evolutii sub asteptari atat ale indicatorilor macroeconomici, cat si ale pietelor financiare. Acest plafon este obligatoriu pentru anul 2020.

In plus, pentru 2020, potrivit proiectului de buget, creste acciza la tigarete.

"Cresterea nivelului accizei totale pentru tigarete de la 483,74 lei/1.000 tigarete la 503.97 lei/1.000 tigarete, incepand cu 1 ianuarie 2020", se arata in proiect.

In plus, Guvernul vizeaza interzicerea cumulului pensiei cu salariul in institutii publice, pentru pensionarii care beneficiaza de drepturi de pensie platite din fonduri publice.

"Rezultatele economice ale anului 2019 arata limitele unei politici fiscal bugetare prociclice marcate de cresteri nesustenabile de salarii in sectorul public, majorarea accelerata a cheltuielilor de functionare ale administratiei fara o imbunatatire a serviciilor publice oferite, reducerea spatiului fiscal pentru investitii, lipsa prioritizarii si o slaba calitate a proiectelor de investitii implementate, capacitate redusa de absorbtie a fondurilor europene", se arata in expunerea de motive.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre buget 2020 acciza tigarete 2020
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2256 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cresterea accizei pentru tigarete

ar fi o solutie buna, daca nu am avea in tara hotii Ciumei Rosii. Dar cu astia, cresterea accizei la tigarete, este o solutie proasta. Pentru ca prin cresterea accizei, vor creste implicit si preturile la tigarete, si Mafia Ciumei Rosii nu va rata momentul. Este clar ca in vamile romanesti, traficul de tigarete va inflori, va reinflori. Ca se stie, Ciuma Rosie are deja retelele de traficanti formate, vedeti si zilele trecute cam cum gestioneaza Ciuma Rosie traficul prin vami, unde spaga este o adevarata religie pentru functionarii Ciumei Rosii plantati acolo, ei mai curand se abat de la Tatal Nostru decat sa se abata de la incasarea spagilor, si atunci care va fi efectul cresterii accizei la tigarete? Vanzarea de tigarete legal, va scadea, incasarile, in mod logic, firesc, vor scadea si ele la Buget, iar castigatorii acestei noi reglementari vor fi traficantii de tigarete. Adica cei sustinuti si ajutati sa fure, de catre Ciuma Rosie principalul, poate chiar singurul beneficiar al acestei noi reglementari fiscale.

 

un postac

amendat de mama natura, cu obsesii de *** isi da cu parerea. ciuma galbena stie ca banii stransi din acciza pe tigari, sunt mai multi decat din cea pe benzina. si astfel mai baga ceva miliarde de euro in buzunarul producatorilor si importatorilor de tigari, care sunt 80% straini. si totodata, inca odata mana in buzunarul romanului fumator.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor