Ziare.com

Guvernul nu le mai plateste bugetarilor orele suplimentare pana in 2021, conform proiectului de buget

Joi, 31 Ianuarie 2019, ora 22:55

   

Guvernul nu le mai plateste bugetarilor orele suplimentare pana in 2021, conform proiectului de buget
Munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru sau in zilele libere se va compensa numai cu timp liber, cu exceptia anumitor salariati din domeniul apararii, sigurantei si ordinii publice sau personalului cu statut special, potrivit datelor publicate joi seara de Ministerul Finantelor Publice.

Conform Raportului privind situatia macroeconomica pe anul 2019 si proiectia acesteia pe anii 2020-2022, in perioada 2019-2021, institutiile si autoritatile publice nu vor acorda personalului din cadrul acestora premii, cu anumite exceptii in cazul sportivilor si colectivelor tehnice, studentilor, elevilor si profesorilor.

De asemenea, in aceeasi perioada, nu se acorda ajutoarele sau, dupa caz, indemnizatiile la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu, ori la trecerea in rezerva.

Documentul MFP mai prevede ca, in perioada 2019-2021, institutiile si autoritatile publice nu vor acorda personalului bilete de valoare, cu exceptia tichetelor de cresa reglementate de Legea 165/2018.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Bugetul de stat pentru anul acesta este construit pe un Produs Intern Brut de 1,02 miliarde de lei, reprezentand o crestere de 5,5% fata de 2018, o inflatie medie anuala de 2,8% si un deficit bugetar estimat la la 2,55% din PIB (cash) si 2,57% din PIB (ESA), potrivit datelor publicate, joi, de MFP.

Veniturile bugetului general consolidat proiectate pentru 2019 sunt estimate la 341,4 miliarde de lei, respectiv 33,4% din PIB. Potrivit estimarilor autoritatilor, cele mai mari venituri sunt prevazute la contributiile de asigurari sociale - 11,5%, TVA - 6,8 %, accize - 3%, impozit pe salarii si pe venit - 2,3% din PIB.

Cheltuielile bugetului general consolidat pentru anul 2019 sunt estimate la 367,5 miliarde lei, ceea ce reprezinta 35,9% din PIB. Cele mai mari ponderi in PIB le au cheltuielile cu asistenta sociala - estimate la 109,8 miliarde lei, respectiv 10,7% din PIB (se mentin la aceeasi pondere ca si in anul 2018) si cheltuielile de personal - in suma de 102,5 miliarde lei (10% din PIB) .
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre ore suplimentare bugetari buget 2019
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 7826 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

adica

votantii pegrei vor dormi degeaba la "servici"

greva generala

 

Jandarmii vor fi obligati sa bata "protestati" in orele

suplimentare ne platite­čśĆ­čśĆ
Oare o sa le faca placere?? sa isi bata si gazeze familia pe degeaba??

Citeste cu atentie!

Se refera la toti bugetarii "cu exceptia anumitor salariati din domeniul apararii, sigurantei si ordinii publice sau personalului cu statut special", adica taman militienii si jandarmii. Ei vor primi de toate, doar cei din invatamant, sanatate, administratie, societatile statului, cultura etc. vor faca munca patriotica.

foarte bine ! munciti gratis , psd are grija de voi !

-------------------------

 

Ce ora suplimentare?

Au programul de la 8 la 16 luni-joi si 8-14 vineri !
Cu toate astea vin la 9 la munca, pana beau cafeaua se face 12 apoi pauza de masa si de la 1 la 15 fac una alta apoi se pregatesc sa plece acasa! Sunt platiti peste 2500 ron net/luna! Pe bune? aveau si ore suplimentare?!

Bu kur ati-va!.

V-au ciopartit la buzunare.
Ore suplimentare neplatite = munca voluntar obligatorie.Incepe o noua "iepoca de aur".
La alegeri:-"dam si dam si iar mai dam".V-au dat.Cu gura!.

 

Mai tin profesorii ore la plata cu ora ????

Aiurea, timp au destul, 53 de zile lucratoare de concediu, pentru bani ar renunta bucurosi chair la 20 de zile din cele 53. Ce timp de recuperare sa le mai dea? Orele sunt ore, trebuie sa le tina oricum, sa le dea liber din orele pe care le au pentru pregatire ???? Tampenii facute de infractorii din P$D.....


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor