Ziare.com

Guvernul taie din nou de la Educatie, Agricultura si Aparare

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 14:21

   

Guvernul taie din nou de la Educatie, Agricultura si Aparare
Guvernul a realizat proiectiile bugetare pana in 2013, iar anul viitor vor avea de suferit cheltuielile de la Educatie si Agricultura, desi in programul de guvernare erau decretate prioritare.

Banii pentru cheltuieli alocati pentru Educatie, Agricultura, Aparare, Interne si Economie vor fi mai putini in 2011, ca pondere in Produsul Intern Brut, in schimb vor creste sumele alocate pentru Ministerul Muncii, Transporturilor si Mediului, informeaza Mediafax.

Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2011-2013 a fost aprobata miercuri de Guvern. Astfel, Agriculturii ii vor reveni 1,02% din PIB in 2011 (5,4 miliarde de lei), urmand ca in 2012 sa fie de 1,18%, iar in 2013 la 1,24%.

Bugetul pentru cheltuieli de la Educatie, saracita de criza si anul acesta, va fi de 1.03% din PIB in 2011 (5,59 miliarde de lei), urmand sa fie de 1,08% din PIB in 2012 si de 1,29% in 2013.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Pentru Aparare se vor aloca in 2011 0,80% din PIB, urmand ca in 2012 sa ajunga la 0,78% din PIB, iar in 2013 la 0,73%.

Ministerul Administratiei si Internelor va primi 1,42% din PIB in 2011, 1,24% din PIB in 2012 si 1,17% din PIB in 2013. La Ministerul Economiei, cheltuielile acoperite de la buget vor fi de doar 0,25% din PIB, urmand ca fin 2012 sa aiba un buget de 0,29% din PIB si 0,27% in 2013.

Guvernul si-a facut strategia pana in 2013. Vezi ce ne asteapta in urmatorii trei ani

Desi pentru Ministerul Sanatatii era prefigurata o scadere, de la 0,99% din PIB la 0,34% din PIB in 2011, ministrul Attila Cseke a protestat fata de scaderi, sustinand ca spitalele vor acumula datorii care vor fi platite tot de la bugetul de stat.

O reducere a cheltuielilor asigurate de la bugetul de stat este indicata in Strategie si pentru Ministerul Sanatatii, de la 0,99% din PIB (5 miliarde lei) in 2010 la 0,34% din PIB (1,8 miliarde lei) in 2011, la 0,30% din PIB (1,78 miliarde lei) in 2012 si la 0,28% din PIB (1,84 miliarde lei) in 2013.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2194 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Strategie

Halal strategie! Sigur a fost "gandita" de eminentele cenusii din pdl.

 

Vezi Sanatatea

Ce aveti domnilor cu scaderea atat de drastica a cheltuielilor de la BS pentru Min.Sanatatii? Chiar vreti sa impingeti acest sistem in prapastie? Nu va ganditi deloc la impactul asupra populatiei!

nu, domne,

au fost gandite de Cotabilu' Shef.
crezi ca stiu minerii ce-i aia contributie ?
dar decat sa te calce cizmele lor pline de noroi,
mai bine dai in astenicii de profesorashi.

crezi ca avioanele din muzeul americanilor le-am luat gratis ?
ei, ash !
crezi ca imprumutu' fmi a venit gratis ?
esti naiv, spioane !
la anu' cica plateshte poporu' de pitpalaci vreo
trei jmiliarde de euro:
numai pt ca a vrut Basescu sa mai fie odata preshedinte !

Strategii ?!

Orice, dar sa nu-i mai aud pe astia de la PD - vorbind despre strategii...

Ministerul Sanatatii, de la 0,99% din PIB

Heil nazi PDL!
Eu si Base ne tratam la Viena!
Noi nu vrem sanatatae in romanai! Vrem sanatate la Viena! Ca asa e la moda. Heil nazi PDL! Heil Base Ibovnicovich! Heil fuhrer Udrea!

Unde sunt RECHIZITELE GRATUITE de anul trecut a tuturor copiilor din judetul Neamt ???

Cine poate sa verifice ce s-au facut cu fondurile din banii publici care s-au alocat pentru rechizitele gratuite si nici in prezent nu au ajuns la elevi din NEAMT....
Se pot face verificari...

 

Cine are interesul sa devenim un popor de analfabeti ?

Simplu : O tara de analfabeti, de oameni fara carte, este usor de manipulat si de condus. Ce ne trebuie educatie ? Las'ca sustine fiica lui Basescu - EBBA - legalizarea drogurilor ! Un tineret drogat, nu mai are nevoie de cultura, de carte...
Despre agricultura, ce sa mai discutam ? Era, poate, sansa noastra de a avansa economic. Printr-o agricultura bine organizata, gandita si pusa in practica, puteam sa trecem mai usor peste aceasta criza. Mancarea va fi din ce in ce mai scumpa, iar noi avem - slava Domnului - si pamant si apa si dealuri pentru viticultura si cresterea animalelor si munti...

bocceluta lui 6%

si sa ne arate dl. boc cum reuseste sa atinga cei 6% stabiliti prin lege pentru invatamant. doar n-or fi salariile restul LoL
inca o lege de calcat in picioare.

cat despre sanatate? ce-i aia? in afara de niste vorbe spuse la un pahar de...

 

Banii taiati de la aparare

Se intorc prin ANL si alti vectori camuflati la ministrul apararii si la tovarasii lui de afaceri cu terenuri si case.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor