Guvernul taie si cheltuielile de la tichetele de masa si de cresa

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 19:30
3879 citiri
Guvernul taie si cheltuielile de la tichetele de masa si de cresa
Foto: Arhiva

Guvernul intentioneaza sa faca reduceri de cheltuieli si din tichetele de masa si de cresa, potrivit unui proiect pentru modificarea Legii nr.142/1998 privind acordarea acestora.

"Luand in considerare actualul context international si politica bugetara de a pastra echilibrul, sunt necesare unele masuri menite sa reduca volumul cheltuielilor bugetare la un nivel care sa permita respectarea angajamentele interne si internationale asumate de Guvernul Romaniei, inclusiv in privinta limitarii cheltuielilor cu indexarea semestriala a celor doua tichete", se arata in proiectul publicat de Ministerul Muncii.

Modificarile se refera la faptul ca valoarea nominala a tichetelor de masa si a celor de cresa poate fi indexata cu indicele preturilor de consum, inregistrat la marfurile alimentare, comunicat de Institutul National de Statistica.

"Prin aceasta modificare, indexarea semestriala a valorii nominale a unui tichet de masa si valorii sumei lunare acordate sub forma de tichete de cresa nu mai este imperativa", se arata in proiect.

De asemenea, se mentioneaza ca, avand in vedere ca este o problema de interes public si constituie o situatie extraordinara a carei reglementare nu poate fi amanata, se impune adoptarea de masuri urgente, pe calea ordonantei de urgenta.

"Proiectul de act normativ asigura o indexare semestriala a tichetului de masa si a tichetului de cresa in conditiile realizarii principalilor indicatori economici pe care este construit bugetul de stat, respectiv cresterea produsului intern brut si nivelul productivitatii muncii", se mai precizeaza in proiect.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#indexare tichet masa, #tichet cresa, #valoare tichet masa , #buget