Iohannis a promulgat bugetul pe 2015, dupa ce s-a intalnit cu Ponta (Video)

Luni, 29 Decembrie 2014, ora 18:29
5807 citiri
Iohannis a promulgat bugetul pe 2015, dupa ce s-a intalnit cu Ponta (Video)

Bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale pentru anul 2015 au fost promulgate, luni, de presedintele Klaus Iohannis, dupa ce Curtea Constitutionala a respins sesizarea facuta de PNL referitoare la legea bugetului.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 29 decembrie a.c., decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2015 si Decretul privind promulgarea Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2015, in urma deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei de a respinge sesizarea de neconstitutionalitate", arata un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

CCR: Legea Bugetului pe 2015 e constitutionala. Reactia PSD si PNL

Seful CCR, Augustin Zegrean, a declarat anterior ca "sunt critici care s-au mai adus si altadata la alte legi ale bugetului".

"Nedepunerea la termen nu e sanctionata nici de legea pe care ei o invoca, nici de Constitutie. Nu putem noi sa inventam sanctiuni pentru faptele Guvernului sau Parlamentului", a explicat Zegrean decizia luata de CCR.

Iohannis si Ponta, intalnire tete-a-tete

Promulgarea bugetului pe 2015 vine dupa intalnirea pe care Klaus Iohannis a avut-o, luni dupa-amiaza, cu premierul Victor Ponta, la Palatul Cotroceni, cu care a discutat despre acest subiect, precum si despre alocarea suplimentara de 0,3% din PIB pentru Ministerul Apararii, care "se va afla in curand pe agenda discutiilor la nivelul Uniunii Europene", potrivit Administratiei Prezidentiale.

Iohannis l-a chemat pe Ponta la Cotroceni UPDATE Premierul divulga ce au discutat

La randul sau, premierul Victor Ponta a scris pe Twitter, dupa aceasta intrevedere, urmatorul mesaj: "Am avut intalnirea saptamanala cu Presedintele Iohannis - subiectele obisnuite de colaborare institutionala! Si urari de La multi ani".

De ce a contestat PNL bugetul

Promulgarea bugetului pe 2015 a fost blocata dupa ce Opozitia a contestat la Curtea Constitutionala legea votata pe 21 decembrie, in Parlament.

In sesizarea de neconstitutionalitate, PNL acuza ca proiectul legii bugetului de stat trebuia inaintat de Guvern Parlamentului pana la 15 noiembrie, ceea ce nu s-a intamplat. Opozitia a mai invocat si lipsa unei strategii fiscal-bugetare.

Bugetul pe 2015: PNL a contestat la CCR inclusiv un amendament propus de liberali

Dupa decizia CCR, presedintele PNL, Alina Gorghiu, a explicat ce va face partidul sau in continuare.

"PNL respecta decizia CCR privitoare la legea bugetului. Asteptam sa vedem cum va respecta PSD schema bugetara propusa. Multe din cifre si estimari sunt nerealiste si transpare lipsa de viziune a PSD in ceea ce priveste axele de dezvoltare ale Romaniei. Partidele trebuie sa invete sa respecte termenele impuse de lege, pentru ca un act normativ e facut sa fie respectat", a scris luni pe Facebook Alina Gorghiu.

De asemenea, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat ca PSD saluta decizia CCR privind Legea Bugetului.

"Noi am facut un buget axat pe stimularea cresterii economice, a crearii de locuri de munca, la pachet cu mentinerea echilibrelor sociale. Si toate acestea, fara a afecta in vreun fel indicatorii macroeconomici.

Scaderile de taxe, cresterile de salarii din Educatie si Sanatate, cofinantarea proiectelor pe fonduri europene sunt lucruri foarte bune, care au fost periclitate de liberali", a transmis Plumb intr-un comunicat remis Ziare.com.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#buget 2015 promulgat Iohannis, #buget 2015 promulgat , #buget