Ziare.com

Managerii companiilor de stat au cheltuit excesiv pentru brazi, porci si cadouri

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 00:26

   

Managerii companiilor de stat au cheltuit excesiv pentru brazi, porci si cadouri
Majoritatea companiilor de stat care au soliticat majorari bugetare la sfarsitul acestui an au inregistrat cheltuieli foarte mari cu achizitionarea de masini si echipamente IT, cu brazii, porcii si cadourile pentru copiii angajatilor destinate Sarbatorilor de Craciun, potrivit unor raporte prezentate, miercuri, primului ministru.

"S-a descoperit ca multe dintre cheltuieli au fost efectuate pentru achizitionarea de masini, echipamente IT si alte nebunii, dar si pentru brazi, porc si cadouri pentru copii destinate angajatilor din companii. In urma discutiei din Guvern s-a stabilit ca vor fi aprobate majorari de bugete doar daca managerii companiilor pot justifica toate cheltuielile, iar in caz contrar vor fi luate masuri impotriva acestora", sustin surse apropiate Guvernului, informeaza Mediafax.

Companiile care au solicitat guvernului majorari de buget se afla in subordinea ministerelor Transporturilor, Comunicatiilor si Economiei.

Printre acestea se regasesc Romgaz, Transelectrica si Transgaz, aflate la Ministerul Economiei, in timp ce din portofoliul Ministerului Transporturilor au fost nominalizate aproape toate societatile.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Potrivit agentiei de presa, pe agenda sedintei de miercuri a Guvernului au fost introduse proiecte de hotarari privind aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli rectificate pe anul 2011 pentru companiile din transporturi (initiator Ministerul Transporturilor), pentru compania Romtehnica (initiator Ministerul Apararii Nationale), pentru Regia Autonoma Monitorul Oficial (initiator Secretariatul General al Camerei Deputatilor).

Tot pe agenda sedintei de miercuri a fost inclus proiectul hotararii de guvern privind aprobarea rectificarii bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2011 al Societatii Comerciale de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca "T.B.R.C.M" (initiator Ministerul Muncii).

In urma cu o saptamana, pe ordonea de zi a Cabinetului Boc s-a aflat un proiect pentru modificarea anexelor la hotararea de guvern privind bugetul pe anul 2011 pentru compania Termoelectrica, initiat de Ministerul Economiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1014 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In nici un caz nu au cheltuit mult centru angajati.La imparteala

grosu pleaca la Bucuresti sub forma de cadouri ca sa nu zic spaga pentru ca ei sa-si mentina functiile.Am lucrat la FPS cu ani in urma si cunosc.Am renuntat pentru ca mi se facuse scarba.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor