Ziare.com

Ministrii de Finante europeni justifica austeritatea pentru "binele general"

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 22:36

   

Ministrii de Finante europeni justifica austeritatea pentru "binele general"
Ministrii de Finante europeni au justificat, sambata, politicile de austeritate lansate in Europa si au facut apel la "intelegerea" lor, in timp ce mii de persoane protesteaza la Budapesta impotriva rigorii bugetare, la apelul sindicatelor europene.

"Consideram ca o consolidare bugetara si o crestere durabila sunt esentiale. Si una nu se poate fara cealalta", a declarat comisarul european pentru afaceri economice Olli Rehn, in cadrul unei conferinte de presa, potrivit AFP.

"Pentru moment, noi trebuie ca in numeroase tari sa garantam consolidarea bugetara, intrucat povara datoriei mananca resursele viitoare si resursele viitoarei cresteri economice ale generatiilor ce vor veni", a adaugat el, la incheierea reuniunii de doua zile a ministrilor europeni de finante desfasurate la Godollo, langa Budapesta.

In acelasi sens a abordat subiectul si presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet.

"Suntem convinsi ca politicile bugetare solide, politicile macroeconomice solide si o supraveghere atenta a evolutiei preturilor in economie, in general, sunt cheia pentru o crestere durabila si crearea pe termen lung de locuri de munca", a afirmat el.

"Oamenii trebuie sa inteleaga ca noi economisim nu pentru a genera furia oamenilor, ci pentru a putea inca finanta viitorul politicilor sociale. Este vorba de asemenea de 'binele general', chiar daca o politica de economii nu este usoara", a declarat la randul sau, ministrul luxemburghez de Finante, Luc Frieden.

Mii de sindicalisti europeni, inclusiv din Romania, protestau sambata dupa-amiaza in centrul Budapestei, in contextul reuniunii UE de la Godollo, la apelul Confederatiei europene a sindicatelor.

Articol citit de 371 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor