Ziare.com

Munca la negru in Romania: Statul pierde 18 miliarde de euro pe an

Sambata, 12 Mai 2012, ora 16:45

   

Munca la negru in Romania: Statul pierde 18 miliarde de euro pe an
Criza a inmultit numarul romanilor care muncesc la negru, iar taxele si impozitele par a fi tot mai impovaratoare pentru angajatorii romani. Expertii atrag atentia asupra faptului ca statul roman inregistreaza pierderi de 18 miliarde de euro/an din evaziune fiscala.

Numarul romanilor care muncesc la negru depaseste 2,3 milioane, mai mult de o treime(35,3%) din totalul salariatilor fata de 900.000 in 2008, potrivit raportului intocmit de Consiliul Fiscal.

Raportul arata ca, la sfarsitul lui 2011, lucrau in economie 6,647 de milioane de persoane, iar angajatorii au raportat un numar de 4,297 de salariati, rezultand ca 2,348 de milioane de oameni munceau la negru.

In opinia consultantului financiar Ionel Blanculescu, fost ministru al Controlului in guvernarea Nastase, statul pierde 18 miliarde de euro pe an din evaziune fiscala.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Un angajator practica mai multe sisteme de plata. Cei pe care noi ii consideram la alb, ei de fapt sunt la gri. Nivel evaziunii ajunge la 18 miliarde de euro.

Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, se bazeaza doar pe cifrele pe care le poate obtine de la statistica: CAS, impozit pe venit, TVA. TVA-ul la nivelul veniturilor fiscale reprezinta cam 46%, dar la nivelul veniturilor bugetare are o pondere de aproape 25%", a declarat Ionel Blanculescu, pentru Business24.

Citeste mai multe despre Munca la negru in Romania: Statul pierde 18 miliarde de euro pe an pe Business24.ro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2595 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

statul este unul anormal bintuit de infractori la virful lui

si nu are grija de cetateni ceea ce duce la frauda masiva ...sa muncesti 30-35 de ani si sa primesti desi ai cotizat mult, fff mult , doar 400 lei (4 mil vechi!)pe luna (aceasta suma se regaseste la peste 2 mil!!!!!!!!!!!!!! de romani.....sa imi arate statul cum traieste demn constitutional un om fie la tara unde are curte , fie la bloc...media la intretinere la bloc pt o pers la garsoniera este de 150 lei/luna , un abonament minim tel =30 lei, consum energie electrica mediu 80 lei si cam atit...rezulta 400-150-30-80=160....asta e suma oferita de statul infractor unui contribuabil cinstit, loial, patriot ...160 :30 (zile)=5,3 lei /zi, medicamente pt ca pensionar inseamna si ceva metehne de la munca, batrinete , hrana , ceva haine, ciorapi, chiloti (merge si fara), etc ...hai, statule, garanteaza-mi supravietuirea ...ne miram cum de nu avem mii de morti zilnic ? raspuns, Romanul!!! se descurca, este ajutat de altii nu de stat si isi lungeste viata chinuindu-se ....avem un stat de tip mafiot unde puternicii manipuleaza plebea si o amageste zilnic ...

 

nu sunt locuri de munca

Multi oamenii isi doresc sa lucreze cu forme legale, doar ca nu sunt multe firme, companii care sa faca angajari. Industria tarii nu are locuri de munca.

ba sunt locuri de munca destule, dar puterea de

decizie constructiva, de constituire de plusvaloare, se inscrie intr-un carambol festivist cu circuit inchis; cine este dispus sa-si aroge consecintele dreptului firesc la autodeterminare trebuie sa suporte "consecintele democratiei originale". Astfel optiunea decizionala se inscrie in alba-neagra politicii de stat originale: ori produci si se duce pe cursul social alambicat ori tragi vartos pe fonduri ioropene nerambursabile pt ca cineva acolo jos iti tzine tira. Simplu si profund: cine-mparte parte-si face fara masura/discernamant, numai partidul/gashca sa nu piarda; cel mai nevinovat inventar asupra valorilor ielitiste actuale ne intorc la principiul simplu al valorii de partid, cu cel putin sase zerouri in coada, raportat la moneda curenta. Democratie de maidan zambaretz neostoit de reflexia dura a proprietatii, definta ca moft; moftangii si defectati de originea prezumarii constitutive a nesimtirii grosiere in virtutea partizanatului originar de cultura socialista contagioasa.

Munca la negru in Romania: Statul pierde 18 miliarde de euro pe an

Pai, sa mai bage "statul" de niste taxe in plus, de niste taieri deshtepte, venite de la "expertii" FMI si pierderea se va dubla!

Ce sa-i faci, asa e cand ajung niste c.retini in fruntea bucatelor, pusi numai sa fure.
Iar de-o gandire sanatoasa, normala clinic - kanci!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor