Noutati despre bugetul pe 2015: Guvernul se gandeste la o reducere generala a TVA

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 16:30
7903 citiri
Noutati despre bugetul pe 2015: Guvernul se gandeste la o reducere generala a TVA

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a vorbit luni despre bugetul pe 2015, in care ar putea fi incluse masuri de relaxare fiscala, printre care scaderea TVA la anumite produse sau chiar o reducere generala.

Valcov a declarat ca bugetul pentru anul 2015 se va afla in dezbatere publica din 10 decembrie, cand va intra in Parlament, iar "undeva la 19 decembrie ne incadram cu aprobarea" acestuia.

Intrebat cum va fi acoperita gaura produsa de reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, ministrul pentru Buget a spus ca "datorita unui grad de colectare mai bun preconizam ca vom putea face linistiti bugetul, ne gandim chiar la masuri de relaxarea fiscala, putem sa ne gandim inclusiv la reducerea TVA", fara sa detalii despre alte masuri posibile.

"In urma negocierilor cu FMI, este posibil sa reducem TVA la anumite produse sau general", a adaugat el.

Darius Valcov a asigurat ca nu va exista nicio crestere de taxe, dupa cum a avertizat Klaus Iohannis inainte de a castiga alegerile prezidentiale.

Demnitarul a fost intrebat si in legatura cu repartitia fondurilor pe ministere, insa acesta a precizat ca "inca nu s-au finalizat discutiile", dar ca prioritate au investitiile din fonduri europene. "Speram sa reusim sa dublam suma alocata cofinantarii", a spus Valcov, care s-a aratat convins ca parlamentarii PNL vor fi de acord cu bugetul pe 2015 si il vor vota.

Ministrul Educatiei Remus Pricopie declarase anterior ca bugetul Educatiei pe 2015 "merge pe o crestere" si va cuprinde lucruri noi, precum un fond special pentru examene si evaluari si cresterea salariilor profesorilor cu 10%, in doua transe. Valcov a mentionat ca aceasta crestere este deja cuprinsa in bugetul pe anul viitor.

2015 aduce salarii mai mari pentru profesori si fond pentru examene - proiect de buget

Misiunea Fondului Monetar International (FMI) si a Comisiei Europene (CE) se va afla la Bucuresti in perioada 2-10 decembrie, pentru a discuta cu autoritatile proiectul bugetului pentru anul 2015.

FMI vine peste doua saptamani la Bucuresti pentru bugetul 2015

Presedintele ales Klaus Iohannis a criticat Guvernul, inainte de castigarea prezidentialelor, ca nu avea pana la acea data un draft de buget. El a declarat, in prima conferinta dupa alegeri ca invita "Guvernul sa pofteasca in Parlament cu bugetul pentru 2015, cu cat mai repede cu atat mai bine".

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...