Ponta: Bugetul pentru aparare va ajunge la 2% din PIB in 2017. NATO ne-a felicitat (Video)

Vineri, 16 Mai 2014, ora 11:18
2039 citiri
Ponta: Bugetul pentru aparare va ajunge la 2% din PIB in 2017. NATO ne-a felicitat (Video)

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a felicitat guvernul Romaniei pentru alocarile suplimentare pentru aparare, iar bugetul pentru acest domeniu va ajunge la 2% din PIB in 2017, a declarat vineri premierul Victor Ponta.

Premierul s-a intalnit vineri cu Anders Fogh Rasmussen. Anterior intalnirii, reprezentantul Aliantei a declarat ca statele membre NATO central si est-europene trebuie sa suplimenteze bugetele alocate apararii, avand in vedere faptul ca Rusia si-a majorat puternic bugetul militar.

Seful NATO avertizeaza tarile din centrul si estul Europei: Sa-si majoreze bugetul pentru aparare

Secretarul general al NATO, primit cu onoruri militare la MApN

"Am avut o discutie si o intalnire cu secretarul general al NATO despre alocarea bugetara. Am fost felicitati pentru alocarile suplimentare in domeniul apararii.

Am precizat cat de important a fost si este pentru economie, pentru locuri de munca, pentru dezvoltarea sistemului militar si de aparare faptul ca am obtinut aprobarea Comisiei Europene pentru stergerea datoriilor istorice", a spus Ponta, vineri, cu ocazia unei conferinte de presa de la Palatul Victoria.

Premierul a anuntat marti ca datoriile istorice ale industriei de aparare vor fi sterse de Guvern, prin proceduri acceptate de catre Uniunea Europeana.

Guvernul sterge datoriile industriei de Aparare. Ponta: Oricum nu o sa le poata niciodata plati

Premierul a precizat ca fondurile pentru aparare au fost majorate de la 1% din PIB, ceea ce era "o catastrofa", la 1,5% si a afirmat ca este convins ca va avea sprijin polic in Parlament pentru a ajunge la nivelul solicitat pentru tarile membre NATO.

"In 2017 vom putea sa avem acel 2% solicitat la nivelul tuturor tarilor NATO", a spus Ponta.

Traian Basescu, discutii la Cotroceni cu Secretarul General al NATO

Premierul a adaugat ca a fost felicitat de secretarul general al NATO si pentru faptul ca este vorba de "2% dintr-un PIB care creste".

Citeste si:
Nicu Fălcoi despre procentul de 2% pentru Apărare: "Nu mai trebuie prevăzută această cifră. Este de la sine înţeles"
Nicu Fălcoi despre procentul de 2% pentru Apărare: "Nu mai trebuie prevăzută această cifră. Este de la sine înţeles"
Deputatul USR Nicu Fălcoi, propus ministru al Apărării Naţionale în Cabinetul Cioloş, a declarat marţi, 19 octombrie, că Uniunea Salvaţi România îşi asumă prin programul de guvernare...
Moaștele făcătoare de minuni față în față cu ravagiile pandemiei
Moaștele făcătoare de minuni față în față cu ravagiile pandemiei
Președintele Iohannis și premierul Cîțu, acești doi stâlpi contorsionați ai puterii, calcă pe cadavre, sunt autorii morali ai uciderii pruncilor, vinovați de miile de morți în secțiile...
Sursa: Ziare.com