Ponta: Toti ministrii sa aiba pregatit bugetul pe 7 ianuarie

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 10:50
2618 citiri
Ponta: Toti ministrii sa aiba pregatit bugetul pe 7 ianuarie
Foto: Arhiva

Prima sedinta de guven din 2013 avea loc pe 3 ianuarie, ocazie cu care vor fi discutate aspecte legate de bugetul pe anul viitor, a anuntat premierul Victor Ponta, in cadrul ultimei sedinte din acest an.

De asemenea, premierul le-a cerut ministrilor ca pe data de 7 ianuarie sa aiba pregatit bugetul pentru 2013.

"Dupa sedinta de guvern de pe 3 ianuarie, pana cand vine delegatia FMI, toata lumea lucreaza pentru a avea bugetul pregatit pana pe data de 7 ianuarie", a spus Ponta.

El le-a mai cerut acestora fie pregatiti inclusiv pentru discutiile cu FMI si cu membrii comisiilor din Parlament.

Pe 10 ianurie va sosi in Romania delegatia Fondului Monetar International pentru discutii pe marginea bugetului.

Potrivit premierului, bugetul ar putea intra in discutie in cadrul comisiilor de specialitate din Parlament incepand din 14 ianuarie.

In alta ordine de idei, el a cerut ministrilor de resort sa se asigure ca institututiile insarcinate cu actiuni pe timp de iarna vor fi pregatite in cazul in care vor avea loc noi ninsori.

Prim-ministrul a remarcat si tendinta de apreciere cunoscuta de moneda nationala in ultima perioada, invocand perceptia de stabilitate cu privire la tara noastra.

"Nu avem niciun merit, cum nu aveam nicio vina cand crestea euro fata leu. Acum nu stiu daca datorita noua s-a apreciat leul, e vorba de o perceptie de stabilitate. Ma bucur in special pentru cei care au credite in euro", a afirmat Ponta.

El a adaugat ca fondurile colectate de ANAF se apropie de obiectivele fixate.

"Inteleg ca ANAF-ul a mai strans bani in aceasta perioada si mai strange azi si maine si practic putem sa inchidem anul aproape de ceea ce ne-am propus, chiar daca zona fondurilor europene ne-a afectat", a spus premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Victor Ponta buget 2013, #ministri pregatit buget 2013, #ministri discutii buget FMI , #buget
Comentarii
Poza UniuneaSatanistoLeninista
UniuneaSatanistoLeninista
rank 1
Hocus pocus preparatus, ciribabi ciribaboi! Gata bugetul!
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5