Predoiu si Baconschi, catre Boc: Banii nu sunt suficienti

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 00:01
2034 citiri
Predoiu si Baconschi, catre Boc: Banii nu sunt suficienti

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si ministrul de Externe, Teodor Baconschi, l-au atentionat pe premierul Emil Boc ca banii alocati pentru implementarea Codurilor Juridice, respectiv situatii de urgenta, nu sunt suficienti.

Potrivit unor participanti la discutiile din Guvern, citati de Mediafax, Predoiu i-ar fi spus lui Boc ca bugetul alocat ministerului sau nu prevede bani pentru angajarea personalului suplimentar necesar aplicarii masurilor privind mica reforma din Justitie, cu pericolul neimplementarii Codurilor Juridice.

Boc, insa, a asigurat ca in a doua parte a anului viitor Ministerul Justitiei va primi fondurile necesare.

Potrivit surselor citate, si ministrul Baconschi l-ar fi atentionat pe premier ca nu a primit banii pentru fondul de urgenta al Externelor. Acesti bani sunt necesari pentru repatrierea sau ajutorarea cetatenilor romani care se afla in situatii de urgenta aparute in alte state.

Discutiile au fost indelungate si s-au analizat masurile de impact si indicatorii macroeconomici.

"Ministrii care fac investitii este normal sa fie nemultumiti, pentru ca li s-au alocat mai putine fonduri decat sperau", au declarat sursele citate.

In urma bugetului adoptat vineri, resursele bugetare pentru investitii vor scadea anul viitor cu maxim 2 miliarde de lei, fata de sumele programate in 2011, Guvernul sperand sa compenseze printr-o absorbtie a fondurilor europene in crestere cu aproape 50%.

Citeste si:
Raed Arafat susține că nu s-au dat derogări pentru congresul PNL
Raed Arafat susține că nu s-au dat derogări pentru congresul PNL
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat vineri că "nu s-au dat derogări" în cazul congresului PNL, care va avea loc sâmbătă. "Nu s-a dat nicio...
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Prefectura Capitalei, Direcţia Generală a Poliţiei Municpiului...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
D ILIU
rank 4
Astia "este" tzugulani, n-or pricepe ca nu-s bani?!