Rectificare negativa la MAI: Politistii reclama ca nu mai sunt bani pentru combustibil si nici nu li s-au platit drepturile

Miercuri, 27 Noiembrie 2019, ora 13:41
13322 citiri
Rectificare negativa la MAI: Politistii reclama ca nu mai sunt bani pentru combustibil si nici nu li s-au platit drepturile

"Cu ocazia rectificarii negative la MAI, Directia de logistica ne anunta ca MAI intra in pana de combustibil!", anunta Sindicatul politistilor "Diamantul", care trage un semnal de alarma cu privire la finantarea serviciului public national de politie in contextul rectificarii bugetare anuntate marti de Guvernul Orban.

"Politistul lasa politica in seama politicienilor. Salarizarea si aprovizionarea cu mijloacele muncii, in seama structurilor de suport. Politistul obisnuit are incredere ca daca el isi face treaba, si altii care sunt plasati deasupra lui sau in spatele lui, in sistemul slujitorilor statului, isi fac treaba. Increderea asta a inceput totusi sa se erodeze de o bucata de timp.

Vedem politicieni care si-au facut o practica sa ne conteste drepturi traditionale si nu prea mai vedem politicieni care sa fie ingrijorati de lipsurile cu care se confrunta serviciul public de politie. Vedem o adevarata coalitie a structurilor de suport in scopul de a ne lipsi de sau de a ne diminua drepturi salariale recunoscute deja de legiuitor", se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a Sindicatului Politistilor din Romania "Diamantul", semnata de presedintele Ionut Popovici.

Conform sursei citate, politistii au mai multe nemultumiri legate de rectificarea bugetara pusa in dezbatere publica marti de Ministerul Finantelor, printre care si modul in care sunt alocati banii pentru plata pensiilor civile contributive sau pentru salariile "exagerate" din primarii sau din Sanatate, care "au explodat" in timpul fostelor guvernari PSD.

"(...) S-au luat bani de la educatie (copii), transporturi (drumuri), MAI (siguranta cetateanului). Se pompeaza in salarii, pensii, faimosul program PNDL pentru primarii. Se mai duc si prin alte parti, mai putin relevante.

Acum sa ne uitam in curtea noastra, la MAI. Unde s-au gasit 1,1 miliarde lei, necheltuiti. Nu stim clar pentru ce erau destinati initial. O intrebare legitima pe care ne-o punem este daca nu cumva, acesti bani puteau fi folositi mai intelept, in interiorul MAI.

Hai sa facem o comparatie asa, la ochi. S-au luat bani sa se dea in alta parte pentru plata pensiilor. Dar oare MAI nu are niste datorii vizavi de pensionarii militari? Unde este recalcularea pensiilor militare in raport de majorarea salariului/ soldei de functie la 1450 lei, cf HG 1/2017?

Alti bani se iau si se dau pentru plata salariilor in primarii si in sanatate. Dar plata salariilor noastre este mai putin importanta? Din 2015 pana prezent, Directia Generala Financiara, condusa de chestorul Dimofte, trebuia sa puna in plata, prevederile legale privind salarizarea la nivel maxim. Nu le-a pus. In fiecare zi se strang hotarari judecatoresti definitive prin care ministerul este obligat sa plateasca aceste prevederi. Nu trebuie uitat ca in timp ce salariile unor categorii privilegiate au explodat, salariile noastre inca se calculeaza prin raportate la VRS 197, 33 lei si ne cresc in transe, conform unui grafic stabilit de Legea 153 din 2017", reclama Sindicatul Diamantul.

O foarte mare nemultumire este legata si de programul PNDL, catre care merg in continuare bani de la buget.

"OK. Dar cum e cu finantarea serviciului public national de politie? Directia de logistica din MAI a anuntat unitatile de politie ca, pentru luna noiembrie, cantitatile de benzina disponibile sunt insuficiente pentru efectuarea plinurilor tehnice la autospecialele din dotare. Se ordona reducerea alimentarilor cu carburant.

Stie cineva daca ministrul Vela sau Directia Logistica au dat vreun ordin, infractorilor, sa isi reduca activitatea pana se rezolva pana de combustibil in MAI?", intreaba ironic presedintele Sindicatului Diamantul.

Foto: Facebook/Sindicatul Diamantul

Afla mai multe despre rectificarea bugetara propusa de guvernul Orban:

C.B.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com