Rectificarea bugetara: SRI pierde 113 milioane de lei. Cat s-a taiat de la SIE, SPP si STS

Marti, 07 August 2018, ora 16:45

   

Rectificarea bugetara: SRI pierde 113 milioane de lei. Cat s-a taiat de la SIE, SPP si STS
Cei mai mari pierzatori ai rectificarii bugetare sunt Ministerul Cercetarii, minus 122 milioane, Serviciul Roman de Informatii (SRI), care a primit mai putin cu 113 milioane lei, si Ministerul Energiei, buget redus cu 47,7 milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor.

Ministerul Finantelor a anuntat ca a fost nevoit sa reduca unele bugete alocate cheltuielilor, la prima rectificare bugetara din acest an, pentru a asigura majorarea bugetelor alocate suplimentar.

"Pentru asigurarea acestor sume, pe langa majorarea veniturilor si avand in vedere necesitatea mentinerii deficitului bugetar, a fost necesara si reducerea cheltuielilor cuprinse in bugetele ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat, in principal prin anularea sumelor retinute conform art.21 din Legea finantelor publice nr.500/2002, in proportie de 10% din bugetul aprobat, sume care potrivit legii nu puteau fi angajate de institutii in primul semestru al anului, precum si reducerea unor economii rezultate din analiza platilor efectuate pe primele sase luni ale anului comparativ cu cele programate de institutii pentru aceeasi perioada", se arata in comunicat.

Cea mai mare scadere a inregistrat-o Ministerul Cercetarii si Inovarii, minus 122,1 milioane lei.

Urmeaza SRI, cu o reducere a bugetului de 113 milioane lei, si Ministerul Energiei (minus 47,7 milioane de lei).

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) are bugetul taiat cu 44,2 milioane de lei, Ministerul Afacerilor Externe cu 35,1 milioane lei, iar Serviciul de Protectie si Paza (SPP) cu 22,7 milioane lei.

Alte reduceri au fost operate in cadrul Ministerului Turismului (- 17,3 milioane de lei), Serviciul de Informatii Externe (-16,5 milioane lei) si Serviciul de Telecomunicatii Speciale (-16,2 milioane lei).

Executivul a decis reducerea bugetului alocat Administratiei Prezidentiale cu 11,1 milioane lei.

Presedintia a anuntat, marti, ca rectificarea bugetara anuntata de Guvern nu are nicio legatura cu necesitatea consolidarii bugetului national, ci este un instrument de sanctionare a institutiilor nesubordonate PSD, Guvernul apeland la o forma de sabotaj bugetar.

"La institutiile la care au fost diminuate creditele bugetare, nu au fost diminuate corespunzator si creditele de angajament, astfel incat sa nu fie afectat procesul de contractare a proiectelor finantate din fonduri europene precum si a lucrarilor de investitii", a anuntat Ministerul Finantelor.

Finantele au anuntat ca proiectul de rectificare a fost realizat in urma discutiilor purtate cu reprezentantii ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat si bugetul asigurarilor sociale.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 4504 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MosCraciun
rank 5
Nu este grav. Dragnea va angaja Black Cube sa se ocupe de toate.
Vasilica este de acord, Bibi la fel.

"Rectificarea bugetara: SRI pierde 113 milioane de lei. Cat s-a taiat de la SIE, SPP si STS?"
ueDragnea
rank 5
Comparatie buget SRI 2012-2018
2012= 1.36 miliarde lei
2013= 1.45
2014= 1.46
2015= 1.55
2016= 1.88
2017= 2
2018= 2.3
Cucucorapshan
rank 4
Saracii securisti, acoperiti din presa, postaci, vor avea bani
..mai putini..
Hamurabi
rank 3
Taierea de la SS=SRI
e fix zero.Recupereaza triplu banii tot de la stat prin firmele comerciale detinute in numele Secu.Toate licitatiile din Iohannia sunt piratate si trucate de firmele SS-SRI care apartin de fapt generalilor care fac ce vor.Numai astia din diaspora nu inteleg ce se intampla,ca nici nu au cum ei traind intr-o lume paralela si in statele unde ciordesc,cersesc,inseala,fura ,etc,si o fac pe desteptii cand vin in Iohannia.
ueDragnea
rank 5
Textul tau
"Recupereaza triplu banii tot de la stat prin firmele comerciale detinute in numele", este gresit.
Bugetul unei institutii cuprinde toate chelt. acelei institutii, de la hartia igienica, pana la tehnologizare, salarii, etc. Deci, taierea unui buget, inseamna reducerea unor cheltuieli, nicidecum nu exista bani sa dai triplu prin nu stiu ce firme.
Acum despre acuzatia ta nu pot spune decat ca e gratuita si pana demonstreaza o instanta ca Iohannis fura, este nevinovat. Supozitii, putem face, dar sunt de nivel prescolar si nu ne onoreaza. Btw, Dragnea are o condamnae in prima instanta pt furt din bugetul unor amarati, loviti de soarta, orfani, poate ai uitat.
Hamurabi
rank 3
Daca nici acum nu ai
inteles ca Iohannis are o hotarare definitiva ca a fost cumparator de REA credinta,adica a stiut ca bunul respectiv e furat cu acte false,nu mai am ce comenta.Bugetul SS-SRI se ducea direct in buzunarele securistilor care nu pot fi controlati nici macar de NATO.Daca e mai mic umplem buzunarele noi gheneralii lui basescu si ai lui iohannis cu alte sume,provenite din santajarea participarii firmelor proprii la licitatii.Din aceasta cauza practic in Romania nu mai exista firme romanesti care sa faca cat de cat ceva,productie sau servicii,care sa angajeze romani si sa se diminueze somajul.Abia astept sa iasa cu scandal,bataie si dat foc guvernului si parlamentului la acest sfarsit de saptamana si sa va conduca gauleiterul nemtesc cum a invatat el la Grupul Etnic German,o sa va blestemati si pe mamele care v-au nascut.Nu e mare bai ca le doriti moartea parintilor,bunicilor,etc,vostri si acum.
Comentariu inadecvat
ueDragnea
rank 5
Hamurabi Rank user: x2 07.08.2018, 18:12
Te rog sa-mi dai linku cu dosarul.
Merci.
Cucucorapshan
rank 4
Nu te descurci cu Google?
https://www.luju.ro/dezvaluiri/cazuri-celebre/klaus-fraus-curtea-de-apel-brasov-demonstreaza-ca-sotii-iohannis-au-dobandit-cu-rea-credinta-casa-din-n-balcescu-29-dezbaterea-succesiunilor-si-incheierea-contractului-au-avut-loc-in-aceeasi-zi-si-la-acelasi-notar-vanzarea-lucrului-altuia-in-cunostinta-de

https://www.luju.ro/static/files/2015/decembrie_2015/14/decizie_CA_Brasov_Klaus_Iohannis.pdf

https://www.riseproject.ro/articol/mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis/
DemonBanal
rank 5
ma viorico
esti de belea cu timpeniile tale.
dovedeste tu,nu-mi cita mie un avocat(avocata) flaminda
care minte din disperare.

noi putem sa-ti demonstram ca dragnea e un bandit,
e condamnat definitiv intr-un dosar si in prima
instanta in altul :)))

reaua credinta vine din partea psd,intotdeauna.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor