Scandal pe banii bucurestenilor: PSD acuza risipa pentru bancute, statui si panselute

Marti, 01 Martie 2016, ora 07:49
2788 citiri
Scandal pe banii bucurestenilor: PSD acuza risipa pentru bancute, statui si panselute
Foto: Arhiva Ziare.com

PSD denunta "bugetul risipei impus de PNL bucurestenilor", se arata intr-un comunicat transmis luni de PSD Bucuresti.

"Consilierii generali ai Partidului Social Democrat s-au abtinut azi la votul pe marginea Bugetului Capitalei pe 2016, deoarece acesta a fost intocmit si votat de PNL cu nesocotirea evidenta a adevaratelor nevoi ale bucurestenilor.

Este un buget construit in stilul consacrat al PDL si preluat acum de marele PNL, cu alocari generoase pentru bancute, statui si panselute, dar insuficiente pentru spitale, scoli, gradinite si alte obiective de investitii care ar putea aduce o crestere a calitatii vietii bucurestenilor", releva sursa citata.

Potrivit acesteia, un caz special semnalat de consilierii PSD este cel al RADET, pentru care au fost repartizate sume "insuficiente", atat pentru subventiile acordate populatiei, cat si pentru investitiile necesare.

"Bugetul asa-zis liberal votat azi in Consiliul General a fost alcatuit pe principiul pedelist - austeritate pentru cetateni si bunastare pentru clientela de partid. In felul acesta obiectivul de a aduce Bucurestiul la standardele unei capitale din Uniunea Europeana este tot mai departe", a declarat presedintele PSD Bucuresti, Gabriela Firea, potential candidat la Primaria Capitalei.

Ea a mentionat ca este "profund dezamagita" de faptul ca actuala majoritate din CGMB nu a ignorat numai propunerile si solicitarile Opozitiei, dar a refuzat dialogul cu reprezentantii sindicatelor din RADET si RATB, nemultumiti de acest buget.

"Acest mod de a face administratie publica va trebui schimbat din temelii", a conchis senatorul PSD.

Primaria Capitalei si-a aprobat bugetul pe acest an: 10 milioane de lei merg catre biserici, 6 milioane catre spitale

Consilierii generali au adoptat, in sedinta de luni, bugetul Capitalei pe 2016, municipalitatea estimand venituri totale de peste 4,13 miliarde de lei.

Potrivit Primariei Capitalei, din totalul veniturilor, o mare parte este alocata proiectelor de investitii aflate in derulare.

Mai mult, consilierii au decis sa aloce anul acesta 10 milioane in plus pentru 20 de biserici din Capitala, dintre care doua milioane vor merge catre Catedrala Mantuirii Neamului.

In ceea ce priveste Infrastructura, Utilitati si Transporturi, Directia Investitii are alocati 148.298.000 de lei (consolidare imobile si continuare proiecte investitii), RATB - 548.000.000 de lei (subventie si investitii), Administratia Strazilor - 215.957.000 de lei (cheltuieli curente si investitii), Directia Transporturi - 417.417.000 de lei (investitii), RADET - 594.000.000 de lei (subventie si investitii modernizare retea), iar Directia Utilitati - 589.455.000 de lei (cheltuieli curente si investitii).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#buget Primaria Capitalei 2016, #PSD buget Bucuresti, #Firea buget Bucuresti , #buget