Ziare.com

Serviciile raman cu fondurile diminuate dupa rectificare. Cine a primit bani in plus si de unde s-a taiat

Miercuri, 05 Septembrie 2018, ora 17:55

   

Serviciile raman cu fondurile diminuate dupa rectificare. Cine a primit bani in plus si de unde s-a taiat
Guvernul a aprobat miercuri rectificarea bugetara fara sa faca vreo modificare la proiectul de ordonanta de urgenta postat luni pe site-ul Ministerului de Finante, asftel ca fondurile serviciilor secrete au fost diminuate.

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a argumentat, la finalul sedintei de Guvern de miercuri, ca executia bugetara pe primele 7 luni arata ca aceste structuri nu au cheltuit bani alocati si "nu ai de ce sa tii bani intr-o zona in care nu se cheltuie".

"Bugetele structurilor care fac parte din CSAT au ramas cele pe care le stiti de acum doua zile, sunt postate sumele respective pe site-ul Ministerului de Finante, astfel incant toate aceste entitati au o rectificare negativa.

Dar trebuie mentionat si urmatorul lucru, ca nu exista niciun impediment ca ceea ce au angajat la nivelul fiecarei structuri in parte sa fie dus la bun sfarsit pana la finalul anului. Orice cheltuiala pe care o au in vedere va fi asigurata, dar nivelul executiei la 7 luni arata lar ca sunt sume neutilizate iar un management corect si modern spune foarte clar ca nu ai de ce sa tii bani intr-o zona in care nu se cheltuie. II iei, ii reutilizezi", a explicat ministrul de Finante.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Presedintele Klaus Iohannis a spus a spus, marti, dupa sedinta CSAT, ca nu intelege de ce au fost taiate fonduri de la institutiile din domeniul securitatii nationale, avand in vedere ca rectificarea, atat prima varianta, cat si cea publicata aseara, este prezentata de Guvern drept "puternic pozitiva".

Bugetul Ministerului Muncii a fost diminuat pentru ca nu mai avea nevoie de bani

Teodorovici a mentionat ca bugetul Ministerului Muncii a fost diminuat cu 2,545 miliarde de lei, la rectificarea bugetara adoptata miercuri, deoarece aceasta suma nu va mai fi necesara.

"La bugetul asigurarilor sociale de stat avem un plus de 852,1 milioane de lei pe sold in special pentru asigurarea dreptului de pensie. Trebuie sa fac o mentiune foarte importanta, si anume ca a fost, poate, la prima vedere, o diminuare a subventiilor pentru Ministerul Muncii, dar acest lucru se datoreaza faptului ca, initial, am estimat suma de 7,4 miliarde de lei pentru acest capitol, dar, avand in vedere ca nivelul contributiilor a fost mult mai mare decat cel prognozat, nu va mai fi nevoie de intreaga suma initial estimata, ci de o suma mai mica", a spus Teodorovici, la finalul sedintei de Guvern, intr-o intalnire cu presa.

In plus, ministrul Finantelor a sustinut ca situatia deficitului in ceea ce priveste bugetul pentru pensii s-a imbunatatit. "Fata de un nivel de 13,6 miliarde de lei, in 2017, ca deficit pe aceasta zona, astazi, suma se ridica la 4,8 miliarde de lei. Deci, iata, inca o data, ca acest transfer al contributiilor de la angajator la angajat a fost o masura cu efecte pozitive", a detaliat Teodorovici.

Bani in plus pentru bugetele locale

Pentru bugetele locale au fost asigurate sume din TVA pentru finantarea cheltuielilor de 1,7 miliarde de lei, din care 917 milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale, 209 milioane de lei pentru programul pentru scoli in Bucuresti, in anul scolar 2018-2019.

"La nivel local, toate proiectele pe care programul national de dezvoltare locala, atat 1, cat si 2, vor avea finantarea asigurata, astfel incat orice factura care ajunge la Ministerul Dezvoltarii sa poata fi decontata fara niciun fel de probleme", a mai spus Teodorovici.

Iata institutiile care au primit bani in plus la rectificare:

Ministerul Finantelor Publice - Actiuni Generale: +2.296,5 milioane lei
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice: +955,9 milioane lei
Ministerul Finantelor Publice: +580,7 milioane lei

Ministerul Afacerilor Interne: +366,3 milioane lei
Ministerul Sanatatii: +333,6 milioane lei
Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale: +206,9 milioane lei per sold
Ministerul Educatiei Nationale: +178,1 milioane lei,
Ministerul Transporturilor: +170,5 milioane lei
Ministerul Fondurilor Europene: +119,2 milioane lei
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale: +73,4 milioane lei
Secretariatul General al Guvernului: +147,8 milioane lei
Autoritatea Electorala Permanenta: +119,8 milioane lei
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor: +149,5 milioane lei
Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul: + 0,544 milioane lei
Camera Deputatilor: + 3,006 milioane lei

Rectificarea bugetara prevede alocari bugetare in minus pentru:

Ministerul Apelor si Padurilor: - 7,56 milioane lei
Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni: - 2,335 milioane lei
Ministerul Muncii si Justitiei Sociale: -2.545,4 milioane lei
Ministerul Afacerilor Externe: -43,4 milioane lei
Ministerul Energiei: -45,7 milioane lei
Ministerul Economiei: -15,0 milioane lei
Senatul Romaniei: - 2 milioane lei
Ministerul pentru Mediul de Afaceri: - 9,92 milioane lei
Ministerul Turismului: -17,3 milioane lei

Serviciul Roman de Informatii: -113,0 milioane lei
Serviciul de Informatii Externe: - 2,84 milioane lei
Serviciul de Paza si Protectie: - 15,092 milioane lei
Serviciul de Telecomunicatii Speciale: -14,207 milioane lei
Administratia Prezidentiala: - 11,109 milioane lei

Amintim ca Guvernul a adoptat miercuri, prin ordonanta de urgenta, proiectul de rectificare bugetara, a anuntat ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, sustinand in continuare ca rectificarea este pozitiva.

Proiectul a fost adoptat fara avizul CSAT, aviz de altfel obligatoriu.

Imediat dupa anuntul Guvernului a venit si reactia presedintelui Klaus Iohannis, care a spus ca va uza de toate prerogativele sale constitutionale pentru a sanctiona acest comportament si cere Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4484 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce nu apare in articol situatia de la ministerul cercetarii unde

reducerile au fost uriase ??? Pentru cei ce nu cunosc trebuie sa stiti ca in UE se recomanda minimum 1% din PIB pentru cercetare, iar in Romania guvernarea psd alde a dat numai 0,18% din PIB si apoi a redus la circa 12% din PIB ... Practic aceasta guvernare antiromaneasca vrea sa darame cercetarea si educatia in Romania (la educatie recomandarea este de 6%, iar in Romania nu se acorda nici macar 4% !)!

 

Vai saracii securisti nu vor mai primi 100 milioane de lei!

Cati acoperiti nu-si vor mai primi salariile!!! Dezastru!

De fapt spuneau acoperitii, cu postaci cu tot, in timp ce se dadeau cu dogioul de pamant, ca "suntem distrusi"!

 

Iar stai imprastiat in ploaie, mey cu-cooru-nashpa!

Securistii, ca securistii, au leafa. Mai rau cu voi: turnatorii-raspandaci care nu mai aveti nici terci in blide. Da', nu-i bai: o sa va dea Belinache niste tamaioasa de drojdie sa va tina de foame.

0,12% din PIB am vrut sa scriu mai sus !

....

Orlando-zero-criza habar-n-are cum se conduce o firma, o agentie etc

1. Daca eu am primit un buget in 25 martie,
2. am declansat procedura de achizitii in aprilie.
3. Legea da niste termene pentru depunerea ofertelor si adjudecare. Hai sa zicem ca am fost super-rapid si ca nimeni n-a contestat licitatia.
4. Am comandat, sa zicem, o masina industriala in exterior. 5. Contractul (CIP, FOB cum ar fi) spune ca furnizorul are niste termene de livrare. Sa zicem ca a fost notificat in mai si a spus ca va livra in 20 noiembrie in portul Constanta.
6. Dau avans 10%, trimit actele la vama, angajez obligatiile mele de import ("de pe vas", "din port", "din vama" pe "flatbed" etc.), platesc asigurarea masinii si notific firma de transport.

- In septembrie apare Orlando-specialist-in-nimic si-mi ia banii ca nu stiu sa conduc eficient. Genial! Unde a facut asta scoala? La FF la Iuniversitatea Internationala Mondiala de Sport si Comert Subteran din Caracal?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor