Teodorovici: Cand vine Parlamentul din vacanta va gasi proiectul de buget

Sambata, 12 Ianuarie 2019, ora 11:23
4701 citiri
Teodorovici: Cand vine Parlamentul din vacanta va gasi proiectul de buget
Foto: Hepta.ro

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, sustine ca proiectul bugetului de stat a fost finalizat, la nivelul ministerului de resort, urmand acum sa fie discutat in coalitia de guvernare.

"Cand vine Parlamentul din vacanta va gasi proiectul de buget realizat, propus. Am facut calcule, estimari. Stiti ca suntem o coalitie la guvernare, este normal ca acest proiect sa se discute. Noi, Finantele, am terminat partea de buget. Urmeaza aceasta discutie la nivelul Coalitiei. Atunci cand toate lucrurile sunt convenite, se afiseaza public. Nu este niciun fel de problema in a finanta ceea ce inseamna zi de zi - ministere, agentie, salarii, investitii. Am avut discutii cu ministerele - stiu cum au de procedat", a spus, Eugen Teodorovici, sambata dimineata, intr-o emisiune la Antena 3.

Bugetul este construit cu un PIB de 1.022,5 miliarde de lei (221,5 milioane de euro), o crestere economica de 5,5% si un deficit bugetar de 2,5%, potrivit ministrului Finantelor.

De asemenea, bugetul este construit pe o inflatie de 2,8%, in conditiile in care in noiembrie a fost de 3,43%, un curs de schimb leu/euro de 4,62 lei, in conditiile in care, in prezent, este de peste 4,67 lei, si o crestere a numarului mediu de angajati de 3,8%.

Parlamentul isi reia activitatea de la 1 februarie, fiind in vacanta de la finele anului trecut.

"Toate cheltuielile prevazute pentru intregul an, de la salarii si pensii si bani pentru investitii sunt asigurati nu inseamna ca luna ianuarie nu va fi prinsa in anul 2019 (in bugetul pentru 2019 - n.red.) ", a mai spus Teodorovici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Teodorovici buget 2019, #buget stat 2019 , #buget