Trichet: E nevoie de un salt cuantic in supravegherea deficitelor

Duminica, 16 Mai 2010, ora 21:45
1366 citiri
Trichet: E nevoie de un salt cuantic in supravegherea deficitelor

Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a declarat sambata ca este nevoie de un "salt cuantic" in supravegherea deficitelor bugetare si ca mondeda euro nu este atacata speculativ, in pofida scaderii puternice inregistrate recent.

Intr-un interviu acordat Der Spiegel, Jean-Claude Trichet a spus ca pietele financiare sunt in cea mai dificila situatie de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, posibil chiar de la Primul Razboi Mondial, conform Reuters.

Totusi, el a negat ca guvernele statelor membre ar fi fortat BCE sa se alature initiativei de a acorda 750 de miliarde de euro pentru stabilizarea situatiei si pentru sustinerea tarilor din zona euro aflate in dificultate.

Trichet sugereaza ca guvernele europene sunt raspunzatoare pentru scaderea euro in masura mai mare decat pietele monetare.

"Nu se pune problema unui atac asupra euro. Are legatura cu sectorul public, si deci cu stabilitatea financiara din zona euro. E clar ca principala raspundere a europenilor este sa ia masuri adecvate pentru a combate actualele tensiuni din Europa", a aratat seful BCE.

Trichet a respins ideea ca BCE ar fi fost fortata de guvernele din zona euro sa participe la programul de stabilizare a pietelor financiare.

UE si FMI au decis sa creeze un fond de imprumuturi si garantii de 750 de miliarde de euro la care sa poata apela statele zonei euro aflate in dificultate. BCE a anuntat simultan ca va incepe sa cumpere obligatiuni guvernamentale emise de statele zonei euro pentru sustinerea pietei.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#Jean Claude Trichet, #Trichet scadere moneda euro, #Trichet supraveghere deficit, #Jean Claude Trichet BCE , #buget
Comentarii
Poza cesky_hamericka
cesky_hamericka
rank 1
Vorbe-n vant ! Bade Jean-Claude Trichet, umflatia asta generata de minciuna, ura, impostura, si incompetenta nu o veti aduce sub control nici cu Jean-Claude Van Damme ! Nu mai faceti pe niznaii, v-ati cheltuit banii de pomana pe lobsteri ;-)