Vasile Blaga, despre rectificarea bugetara: Taie si bruma de investitii care a mai ramas

Vineri, 24 August 2012, ora 17:58
2655 citiri
Vasile Blaga, despre rectificarea bugetara: Taie si bruma de investitii care a mai ramas
Foto: Realitatea TV

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat vineri, la Zalau, ca odata cu decizia Curtii Constitutionale privind referendumul criza politica trebuie sa ia sfarsit si ca trebuie gasite solutii pentru Romania, mai ales ca rectificarea bugetara de joi taie si "bruma de investitii care a mai ramas".

"Consideram ca, odata cu decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, criza politica trebuie sa ia sfarsit. Toate partidele responsabile fata de interesul national trebuie sa stea la masa si sa ajunga la solutii importante pentru zona economica a tarii. Rectificarea bugetara de ieri (joi, n.r.) practic taie si bruma de investitii care a mai ramas, in ideea de a plati pensii, salarii si alte aspecte ale domeniului social", a declarat, intr-o conferinta de presa, presedintele PDL, Vasile Blaga, invitat la lucrarile Biroului Politic National al Organizatiei Femeilor democrate care au loc la Zalau.

El a spus ca "luna iunie este prima dupa patru ani in care Romania este donator net".

"Prima data dupa patru ani, am varsat bugetului european cu 60 de milioane de euro mai mult decat am tras. Este un lucru extrem de grav pentru economie. Ne vom concentra in saptamanile urmatoare exact pe aceste teme. Credem ca politicienii trebuie sa se opreasca sa sape transee, este vremea constructiei", a spus Blaga.

Cezar Preda: Rectificarea de buget nu duce tara inainte

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca rectificarea bugetara de joi, in care s-au luat bani de la capitolul investitii pentru plata pensiilor, salariilor, constituie un lucru incredibil, pe care niciun politician roman nu l-a facut in ultimii cinci ani.

"Rectificarea de buget de ieri face un lucru incredibil, pe care niciun politician roman in ultimii cinci ani de la aderare nu l-a facut - acela de a lua banii din investitii si a-i duce in pensii, salarii si ajutor social. Asa ceva nu duce o tara inainte, ci inseamna ca doar carpesti. Acesta este mesajul pe care USL l-a transmis romanilor: n-avem viitor, incercam sa tinem prezentul taind de la investitii. Asta este prima data, dar sa vedem in decembrie de unde mai taie. Nu poti produce valoare si plus valoare decat investind", a spus Cezar Preda.

Potrivit lui Cezar Preda, "PDL considera criza politica inchisa, iar cine o prelungeste raspunde".

"PDL se va concentra de luni, ca partid de opozitie, pe ceea ce inseamna derapajele de la promisiunile electorale si de la actul de guvernare", a spus Preda.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, si prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda sunt prezenti, vineri, la Zalau, pentru a lua parte, ca invitati, la lucrarile Biroului Politic National al Organizatiei Femeilor democrate, gazduite pentru prima data de Organizatia de Femei a PDL Salaj. La acelasi eveniment mai sunt invitati vicepresedintii PDL Raluca Turcan si Andreea Paul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Vasile Blaga rectificare bugetara, #Blaca rectificare bugetara investitii, #rectificare bugetara guvern Ponta , #buget