Vezi care este contul Fondului Solidaritatea

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 18:54
2406 citiri
Vezi care este contul Fondului Solidaritatea

Ministerul Finantelor a anuntat contul in care persoanele fizice pot dona bani pentru Fondul Solidaritatea. Ministerul nu a dat, insa, detalii despre cum vor fi folositi acestia.

Ministerul Finantelor Publice a deschis, prin Trezoreria Nationala, contul 20.37.01.02 "Venituri ale bugetului de stat - Donatii pentru diminuarea efectelor crizei economice". In acest cont poate dona fonduri banesti orice persoana fizica din Romania (exclus persoane juridice). Contul a fost deschis in data de 26 mai 2010. Acesta va fi administrat de Trezoreria Nationala", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Cei care vor sa doneze la Fondul Solidaritatea pot depune banii, in numerar, la Trezoreria de care apartin sau prin ordin de plata, prin care donatorii achita sumele in contul deschis la Trezorerie.

"Contul are un caracter transparent. Ramane la latitudinea celor care doneaza banii sa decida daca vor sa fie facute publice sumele pe care le doneaza si numele acestora.

La rubrica "Codul de identificare fiscala" se va inscrie CNP-ul persoanei fizice donatoare in cazul celor care doresc publicarea informatiilor privind identitatea si sumele donate, sau codul de identificare fiscala atribuit Trezoreriei Statului - 8609468 - in cazul in care donatorii nu doresc publicarea informatiilor privind identitatea si sumele donate", mai anunta ministerul Finantelor.

Datele de identificare si sumele donate, urmeaza sa fie publicate pe site-ul ministerului in termen de 10 zile de la expirarea lunii curente, pentru luna precedenta.

Donatiile pot fi achitate de catre persoanele fizice si prin intermediul angajatorilor, in limita maxima a sumelor datorate de angajator acestora, pe baza dispozitiei scrise a donatorilor, care vor preciza cuantumul sumelor care se doneaza. Sumele donate prin intermediul angajatorilor vor fi achitate de catre acestia, pe baza de ordine de plata, intocmite distinct pentru fiecare donator.

Sumele adunate in contul deschis la Trezoreria Nationala se constituie drept venituri la Bugetul de Stat. Acestea vor fi luate in calcul la rectificarile bugetare.

A.T.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...