Vezi cine ramane fara bani si cine primeste in plus dupa rectificarea bugetara

Joi, 12 August 2010, ora 12:03
4245 citiri
Vezi cine ramane fara bani si cine primeste in plus dupa rectificarea bugetara
Foto: ArhivaFoto.ro

Ministerele Educatiei, Apararii, Justitiei, Transporturilor si Agriculturii vor avea bugete diminuate, in timp ce Ministerul Muncii va primi bani in plus, potrivit rectificarii bugetare.

Astfel, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale va beneficia de 4,36 de miliarde de lei in plus, pentru finantarea drepturilor persoanelor cu handicap, a indemnizatiilor, alocatiilor pentru copii si a altor ajutoare sociale, potrivit unui proiect de rectificare bugetara pentru 2010, obtinut de Mediafax.

De asemenea, Ministerul Sanatatii va primi inca 2,81 de miliarde de lei, reprezentand transferul catre Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.

Vor mai primi bani si Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul Economiei, Ministerul Culturii si Ministerul Comunicatiilor.

In schimb, se va taia bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului cu 494,6 milioane de lei, al Ministerului Administratiei si Internelor cu 476,8 milioane de lei, si al Ministerului Apararii Nationale cu 278,5 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat din partea Ministerului Apararii, toate ministerele au suferit reduceri la "Cheltuieli de personal" si "Bunuri si servicii".

"Dincolo de reducerea bugetara mentionata, aplicata unitar tuturor ordonatorilor principali de credite, bugetul MApN pentru anul 2010 a fost suplimentat cu suma de 61,521 milioane lei, prin Hotararea Guvernului nr. 421 din 28.04.2010, pentru dotarea adecvata a fortelor suplimentare destinate sa participe la stabilizarea si reconstructia Afganistanului, urmand ca, potrivit art. 1 alin. (3) din aceeasi HG, bugetul MApN sa fie suplimentat cu inca 149,208 milioane lei, cu aceeasi destinatie", se arata in comunicat.

"In contextul angajamentelor internationale asumate de Romania si al participarii cu forte suplimentare in teatrul de operatii Afganistan, bugetul Ministerului Apararii Nationale pentru anul 2010 se suplimenteaza cu suma totala de 210,729 milioane lei", au adaugat oficialii MApN.

Turismul va avea un buget diminuat cu 168,6 milioane de lei, Ministerul Agriculturii cu 142,5 milioane de lei, cel al Transporturilor cu 121,7 milioane de lei, iar al Ministerului Public cu 105,2 milioane de lei.

Potrivit rectificarii, bugetul asigurarilor sociale de stat aferent sistemului de pensii se va majora cu 1,89 de miliarde de lei.

Mai multe cheltuieli la somaj

In "asteptarea" noilor someri - avand in vedere disponibilizarile bugetarilor si nu numai - Guvernul anticipeaza majorarea cheltuielilor bugetului de somaj, cu 1,1 miliarde de lei.

Luand in considerare faptul ca bugetul asigurarilor de somaj se diminueaza cu 321,57 de milioane de lei, iar cheltuielile crsc, deficitul va creste cu 1,48 de miliarde de lei, potrivit proiectului de rectificare.

De altfel, in document se mentioneaza ca numarul de salariati se va reduce cu 1,8 la suta, fata cresterea prevazuta initial, de 0,9 la suta, prin urmare Guvernul se asteapta la o noua crestere a ratei somajului.

In luna iunie, rata somajului scazuse de la 7,67 la suta in mai, la 7,44 la suta.

Si Trezoreria Statului va avea un buget redus, anul acesta. Astfel, potrivit unui document oficial obtinut de Ziare.com, veniturile bugetului Trezoreriei Statului pe anul 2010 se diminueaza cu suma de 5.593 mii lei, de la 1.108.491 mii lei la 1.102.898 mii lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#rectificare bugetara 2010, #reducere buget Ministerul Educatiei, #reducere buget Ministerul Transporturilor , #buget