Care este modalitatea durabilă de creştere a economiei. Ce reprezintă productivitatea reală în viaţa modernă

Sambata, 16 Iulie 2022, ora 08:30
13062 citiri
Care este modalitatea durabilă de creştere a economiei. Ce reprezintă productivitatea reală în viaţa modernă
O economie este un sistem interconectat de muncă, schimb și consum uman FOTO Pixabay.com

Majoritatea economiilor se disting unele de altele prin granițe regionale (spre exemplu: economia Americii de sud, economia Europei sau economia Asiei ), deși această distincție a devenit mai puțin precisă, de când cu ascensiunea globalizării, sunt de părere specialiştii in economie.

Şi nu este nevoie de un efort guvernamental planificat pentru a crea o economie, insă este nevoie de unul pentru a o restricționa și pentru a o modela artificial.

Ziare.com iti explică în cadrul rubricii Banii tăi ce este economia şi de ce productivitatea reprezintă termenul cheie pentru o creştere durabilă.

Economia este studiul modului în care indivizii și grupurile alocă resurse limitate pentru a fi utilizate pentru producție, distribuție și consum. De obicei, economia este împărțit în macroeconomie, cea care privește economia în ansamblu, și microeconomie, cea care privește oamenii și întreprinderile individuale.

Important de reţinut este faptul că natura fundamentală a activității economice diferă de la un loc la altul pe baza restricțiilor impuse actorilor economici. Toate ființele umane se confruntă cu deficitul de resurse și cu informații imperfecte.

Spre exemplu, economia Coreei de Nord este foarte diferită de cea a Coreei de Sud, în ciuda moștenirilor, a oamenilor și a resurselor similare. Politica publică este cea care face economiile lor atât de distincte.

În linii mari, o economie este un sistem interconectat de muncă, schimb și consum uman. O economie se formează în mod natural din acțiunea umană agregată – o ordine spontană, la fel ca limbajul.

Indivizii fac comerț între ei pentru a-și îmbunătăți standardele de viață. Îmbunătătirea standardelor de trai este posibilă atunci cand munca este mai productivă.

Iar productivitatea este condusă de specializare, inovație tehnologică și capital de lucru. Astfel, singura modalitate durabilă de creștere a economiei este creșterea productivității.

Pentru a produce productivitate reală, o economie trebuie să aibă instrumente și echipamente mai bune, și anume bunuri de capital, și o mai mare specializare a muncitorilor. Creșterea economică rezultă atunci când grupuri de oameni, așa-numiții actori economici, sunt capabili să producă bunuri și servicii cu o eficiență crescândă.

Spre exemplu, fermierul cu un tractor este mai productiv decât fermierul cu doar o lopată. Muncitorii își îmbunătățesc productivitatea abilităților și a bunurilor de capital prin educație, instruire, practică și tehnici noi. Când mintea umană înțelege mai bine cum să folosească instrumentele umane, se produc mai multe bunuri și servicii, iar economia crește. Acest lucru ridică nivelul de trai.

Este nevoie de timp pentru a dezvolta și construi bunuri de capital, ceea ce necesită economii și investiții. Economiile și investițiile cresc atunci când consumul prezent este amânat pentru consumul viitor. Sectorul financiar (băncile) asigură această funcție în economiile moderne.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

România, cea mai mare inflație din UE în ianuarie. Activitatea Guvernului sau lipsa acesteia sunt printre principalele cauze
România, cea mai mare inflație din UE în ianuarie. Activitatea Guvernului sau lipsa acesteia sunt printre principalele cauze
Rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a scazut in luna ianuarie pana la 3,1%, de la 3,4% in decembrie, insa in Romania rata anuala a inflatiei a fost de doua ori mai mare decat media din...
Fără bateriile chinezești, producția de automobile electrice se află în mare impas în SUA
Fără bateriile chinezești, producția de automobile electrice se află în mare impas în SUA
Administrația Biden dorește prin Inflation Reduction Act să întrerupă lanțurile de aprovizionare ale producătorilor americani de automobile electrice cu relația China, de unde provine cea...
#economie, #productivitate, #resurse, #socializare, #banci, #servicii, #educatie, #macroeconomie , #Banca
Comentarii