Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta

Vineri, 19 Aprilie 2024, ora 09:07
1327 citiri
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta

Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi oportunități de dezvoltare economică și socială pentru români, prin astfel de parteneriate, a transmis ieri seară ministrul Finanțelor, Marcel Boloș

„Proiectele de parteneriat public-privat (PPP) sunt viitorul. Acesta a fost principalul motiv pentru care am ales să particip la IMF/WB Constituency Meeting 2024, să pot să vorbesc față în față cu experții: să vedem cum putem crea noi oportunități de dezvoltare economică și socială pentru români, prin parteneriate solide între sectorul public și cel privat", a scris joi seară Boloș, pe pagină să de Facebook.

Acesta a subliniat că în cea de-a două zi a vizitei la Washington a continuat discuțiile cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale, având întâlniri cu o echipa a Departamentului pentru Afaceri Fiscale (FAD) din cadrul Fondului Monetar Internațional și cu Alfonso Garcia Mora, vicepreședinte IFC (Internațional Finance Corporation), însoțit de echipa să.

„Am discutat cu echipa IFC despre mai multe proiecte, precum construirea unui nou spital de 1.000 de paturi în municipiul Timișoara și extinderea noii părți a spitalului existent. De asemenea, noi proiecte în managementul energiei reziduale în Brașov și Constanța sunt foarte importante pentru comunitățile locale. Pentru cine nu știe, IFC a sprijinit o serie de instrumente financiare inovatoare, în sectoare importante, printre care schimbări climatice, apă, locuințe, întreprinderi mici și incluziune socială. Un exemplu este primul proiect de parteneriat public-privat în domeniul apei din țară, care a îmbunătățit semnificativ accesul la apă în București", a adăugat ministrul.

Joi a avut loc IMF/WB Constituency Meeting 2024, eveniment organizat de Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional, la care au participat miniștri de Finanțe și guvernatori ai băncilor centrale din constituentă Olandeză și Belgiană.

România este prima țară că portofoliu IFC, cu 2,1 miliarde de dolari, având a zecea cea mai mare expunere la nivel global, cu peste 7 miliarde de dolari investiți în diverse sectoare, încă din anul 1991.

Totodată, suntem beneficiarii primului „împrumut albastru", de 100 milioane euro, acordat de IFC în Europa Centrală și de Est, în iulie 2002, se menționează într-un comunicat al Ministerului de Finanțe, postat pe pagină de Facebook a instituției.

Curios e că până acum, ministrul de Finanțe cu pregătire de preot, și-a demonstrat credință și bunăvoința, hăituind românii cu taxe majorate pentru a finanța aparatul de partid și de stat, care deși are venituri mai mari decât mediul privat, le primește din taxele și impozitele plătite de ultimii.

Și, evident, cum banii nu ajung, se ocupă și cu îndatorarea României, astfel că aceste datorii, care au sărit acum câteva săptămâni de 50 de miliarde de euro, la niște dobânzi sufocante, vor fi plătite mult timp de acum înainte tot de reprezentanții mediului privat.

Quarterly Report - Editia 4

Explozie a creditului guvernamental! A crescut în aprilie cu aproape 20% în termeni reali față de aprilie 2023
Explozie a creditului guvernamental! A crescut în aprilie cu aproape 20% în termeni reali față de aprilie 2023
Finanțările acordate de bănci statului depășesc 225 de milarde lei la finalul lui aprilie, în condițile în care anul trecut se încheia cu un sold al creditului guvernamental de sub 197...
Mai știți cine e Florin Barbu? Ministrul Agriculturii, cel care critica fermierii la proteste, vorbește acum, înainte de alegeri, despre irigarea a 2,2 milioane de hectare din România
Mai știți cine e Florin Barbu? Ministrul Agriculturii, cel care critica fermierii la proteste, vorbește acum, înainte de alegeri, despre irigarea a 2,2 milioane de hectare din România
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am anticipat că România ar putea produce 30 de milioane de tone de porumb de pe două milioane de hectare de teren,...
#economie , #economie politica