CCIR a organizat Ziua Romaniei la Expo Milano

Joi, 30 Iulie 2015, ora 08:00
1640 citiri
CCIR a organizat Ziua Romaniei la Expo Milano

Camera de Comert si Industrie a Romaniei a organizat, miercuri, in parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Economiei, Ziua Romaniei in Pavilionul National al Romaniei din cadrul Expo Milano.

Cu aceasta ocazie, a fost organizat un Forum de afaceri si investitii in cadrul caruia presedintele CCIR, Mihai Daraban, a subliniat importanta relatiei economice bilaterale intre Romania si Italia, se arata intr-un comunicat al CCIR remis Ziare.com.

"Pentru mediul de afaceri, expozitiile mondiale celebreaza inovatia, creativitatea, spiritul antreprenorial si colaborarea transnationala pentru cladirea unui viitor mai stabil si mai prosper [...] Acest moment deosebit reconfirma relatiile bilaterale excelente dintre Romania si Italia, care la nivel economic sunt deosebit de solide, fiind construite pe fondul unor puternice legaturi culturale si istorice intre cele doua popoare", a declarat Daraban.

Presedintele CCIR a precizat ca Italia este al doilea partener comercial al Romaniei din UE si din lume, iar potrivit estimarilor, investitiile directe totale ale firmelor italiene in tara noastra depasesc 2,8 miliarde de euro.

Festivitatea s-a bucurat de participarea unor oficiali guvernamentali, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai corpului diplomatic din Romania si Italia.

EXPO 2015, eveniment de anvergura mondiala, organizat in jurul temei principale, a hranei, se desfasoara pe o durata de 6 luni in perioada 1 mai - 31 octombrie 2015.

Romania si-a anuntat oficial participarea la Expo Milano 2015 inca din anul 2011. Prezenta Romanei la acest eveniment va fi sub motto-ul Living with nature - Convietuind cu natura si isi propune sa transmita lumii intregi imaginea unei tari unde traditionalul se imbina cu modernul, care este in armonie cu natura si care ofera surse de hrana accesibile, sustenabile si de incredere.

Pavilionul dedicat tarii noastre se bucura de o suprafata de 887 metri patrati si este impartit in doua nivele: primul prezinta imaginea de actualitate a varietatii resurselor naturale, iar cel de al doilea prezinta imaginea traditionala a gospodariei romanesti.

Expozitiile sunt grupate in 8 arii principale precum biodiversitate, cultura si energia verde, fructe si legume, cultura si traditie, arta culinara, gradina, casa si veranda.

Citeste si:
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis duminică, 24 octombrie, că 52% dintre funcționarii publici din instituție nu își înregistrează prezența la locul de muncă și nu...
Florin Cîțu, mesaj comun pentru PSD și USR. Soluția propusă de președintele PNL pentru rezolvarea crizei politice
Florin Cîțu, mesaj comun pentru PSD și USR. Soluția propusă de președintele PNL pentru rezolvarea crizei politice
Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, le-a transmis duminică, 24 octombrie, un mesaj celor de la PSD și USR. Liderul liberalilor a declarat că este nevoie de responsabilitate...
Sursa: Ziare.com