Ziare.com

INS: Afacerile in comertul cu amanuntul au scazut cu 25,1%, in aprilie

Miercuri, 17 Iunie 2020, ora 09:56

   

INS: Afacerile in comertul cu amanuntul au scazut cu 25,1%, in aprilie
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, a scazut, in luna aprilie 2020, fata de luna precedenta, atat ca serie bruta cu 25,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 16,9%, informeaza Institutul National de Statistica (INS).

Datele INS arata ca afacerile din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), ca serie bruta, s-au diminuat cu 25,1% in aprilie fata de martie, ca urmare a activitatilor derulate in: comertul cu ridicata specializat al altor produse (-38%), comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (-31,3%), comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (-25,2%), activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-22,8%), comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (-22,3%), comertul cu ridicata nespecializat (-19,9%), comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (-14,9%) si comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (-11,4%).

In acelasi timp, cifra de afaceri din acelasi sector de activitate, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 16,9% raportat la perioada de referinta.

Potrivit INS, la nivel comparativ aprilie 2020 vs aprilie 2019, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), ca serie bruta, a scazut pe ansamblu cu 8,7% pe fondul rezultatelor inregistrate in: activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-21,9%), comertul cu ridicata specializat al altor produse (-20%), comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (-13,6%), comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (-12%), comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (-6,4%), comertul cu ridicata nespecializat (-5%) si din comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (-3,9%).

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Pe de alta parte, comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii a crescut cu 31,6%, in aprilie anul curent, comparativ cu aceeasi luna din 2019.

Datele oficiale releva, totodata, ca, in primele cinci luni ale anului, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 8,7%, fata de intervalul ianuarie - aprilie din anul precedent, insa s-a majorat in termeni nominali, cu 4,6%, ca serie ajustata.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre statistica comert INS comert
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1719 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

crestere

Serviciile pentru populatie, intreprinderi (firme) si constructiile vor avea o crestere mica in anul 2020 iar industria, transporturile vor scadea. Activitatea din agricultura nu se poate estima acum, depinde si de vreme (nu sunt destule irigatii).

 

Hotarati-va! Ori e femeie, ori e barbat. Nu primim curcubeie!

"INS: Afacerile in comertul cu amanuntul au scazut cu 25,1%, in aprilie"
vis a vis de
"Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, a scazut, in luna aprilie 2020, fata de luna precedenta, atat ca serie bruta cu 25,1%".

Nici curcubeie, nici transgen nici inculti.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor