Presedintele CCIR a deschis la Romexpo Targul de Turism al Romaniei

Joi, 25 Februarie 2016, ora 15:15
3758 citiri
Presedintele CCIR a deschis la Romexpo Targul de Turism al Romaniei

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, a deschis joi, la Romexpo, editia de primavara a Targului de Turism al Romaniei (TTR).

"Aceasta manifestare este una de referinta pentru noi, pentru Romexpo, dar si pentru industria turismului, industrie care, ca multe alte ramuri economice, are nevoie de sprijin adiacent si cred ca dezvoltarea infrastructurii este cel mai important lucru. (...) Multe ramuri economice au acest handicap din cauza lipsei infrastructurii. Incercam, prin toate prerogativele pe care le avem la nivel national de Camera de Comert a Romaniei sa impulsionam acest aspect de care depindem cu totii", a declarat Daraban.

Potrivit acestuia, CCIR a facut pana acum "eforturi colosale", pentru a mentine industria turismului pe "linia de plutire".

"Este nevoie de sprijin din partea guvernului, din partea statului roman, in ceea ce priveste masurile adiacente care pot sprijini dezvoltarea turismului. Speram ca agenda publica sa nu mai fie plina de teme precum numarul de caini alocati unei stane si sa aduca la suprafata proiectele de care avem nevoie (...) Institutia pe care o conduc, prin bratul economic Romexpo SA, va incerca si in anii urmatori sa tina cel putin doua editii ale Targului de Turism", a subliniat Daraban.

Directorul general al Romexpo, Mihai Costris, a declarat pentru Ziare.com ca Targul de Turism al Romaniei este locul in care, in fiecare an, publicul larg intra in contact cu agentiile de turism, tour-operatorii, organizatiile si asociatiile de turism, administratiile locale si regionale.

"La editia de primavara a Targului de Turism vizitatorii pot descoperi oferte pentru toate gusturile si toate buzunarele, incepand de la turismul cultural, turism de tratament, rural sau de business, si pana la turismul de aventura", a precizat Mihai Costris.

El a subliniat ca Targul de Turism organizat de Romexpo este cel mai bun prilej pentru vizitatori sa cumpere vacante la preturi promotionale, de care nu ar beneficia in mod normal, in restul anului.

"Ii invit sa nu rateze cele patru zile de targ, mai ales ca vor avea ocazia sa viziteze si Festivalul de spiritualitate, medicina alternativa si terapii complementare, dar si expozitia de articole sportive Expo Sport si Agremenet, care se desfasoara in aceeasi perioada", a mai spus Mihai Costris.

La Targul de Turism al Romaniei vor participa in calitate de expozanti si co-expozanti 285 de firme din 15 tari: Albania, Bulgaria, Croatia, Egipt, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Palestina, Polonia, Romania, Serbia, Spania, Turcia si Ungaria, suprafata expozitionala ocupata fiind de peste 13.800 mp.

Targul de Turism al Romaniei este organizat si gazduit de Romexpo, bianual, primavara si toamna, cu sprijinul Camerelor de Comert si Industrie din Romania, al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), in calitate de partener strategic, si al Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania (OPTBR), al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).

Editia de primavara a Targului de Turism al Romaniei se va desfasura intre 25 si 28 februarie in Pavilioanele C1 - C6. Programul de vizitare este de joi, 25 februarie, pana sambata, 27 februarie, de la ora 10:00 la ora 18:00, si duminica, 28 februarie, de la ora 10:00 la ora 16:00. Pretul unui bilet de acces este de 10 lei.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Targ Turism Romania, #targ turism Romexpo, #CCIR Romexpo 2016, #Mihai Daraban CCIR , #comert