Romania iroseste oportunitati uriase de afaceri ignorand Rusia - CCIRR

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 17:25
1975 citiri
Romania iroseste oportunitati uriase de afaceri ignorand Rusia - CCIRR

Presedintele Casei de Comert si Industria Romano-Ruse, Mihai Macsim, sustine ca Romania iroseste uriasele oportunitati de afaceri pe care le-ar avea pe piata din Federatia Rusa.

"Dinspre Romania nu s-a intrezarit nicio miscare pana acum, nici cel mai mic interes, desi furnizorii romani sunt, in continuare, curtati insistent de ofertantii rusi pentru atuurile pe care le mai au: sunt cunoscuti pe piata rusa, sunt doriti pentru calitatea produselor si se mai bucura de atuul proximitatii", a declarat Macsim intr-un interviu pentru Agerpres.

Conform reprezentantului CCIRR, produsele romanesti care ar avea cautare in Rusia sunt legumele, fructele, vinurile, produsele textile si mai ales mobila romaneasca. Dincolo de acestea, foarte interesante pentru rusi ar fi masinile si echipamente agricole romanesti, echipamente energetice si multe alte produse industriale, la care se poate alatura, cu brio, capacitate de export a romanilor in domeniul engineering-ului - adica cercetare, proiectare, implementare. Dincolo de astea, Romania e interesanta pentru Rusia datorita atuurilor sale: resurse proprii insemnate, pozitie geografica ce ar putea oferi conditii avantajoase de tranzit si depozitare pentru gazele rusesti, dar si specialisti in acest domeniu.

In opinia lui Macsim, e nevoie ca statul roman sa-si schimbe politica fata de Rusia, sa incurajeze comunitatea de afaceri sa se implice in comertul cu Rusia si sa adopte un program de acorduri si conventii bilaterale cu partea rusa.

"Nu in ultimul rand, este absoluta nevoie de o circulatie, prin mass media romaneasca, a unor informatii corecte, selectionate pe criteriul utilitatii pentru romani si nu doar de pe pozitia exclusiva a incriminarii cu manie neiertatoare a trecutului odios, despre teritorii doldora de oportunitati. Adica, sa importam in Romania informatii, idei si bune practici care sa raspunda, prioritar si exclusiv, interselor majore si vitale ale romanilor!", a mai declarat presedintele CCIRR.

Macsim da nota 8 interesului rusilor pentru piata romaneasca si nota 2 interesului romanilor pentru comertul cu Rusia.

"Astazi, cand toate drumurile oamenilor de afaceri seriosi se indreapta spre Moscova si, in general, spre est, noua ne-a luat Dumnezeu mintile si continuam sa intoarcem spatele acestei uriase piete, la doi pasi de casa noastra!", a spus Mihai Macsim.

Citeste si:
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, a fost chemată la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), vineri dimineață, 21 ianuarie. ”Discuțiile” cu procurorii DNA au...
Burduja (PNL) anunță o propunere legislativă prin care liderii de sindicat să nu mai fie și membri de partid: ”E de bun simț”
Burduja (PNL) anunță o propunere legislativă prin care liderii de sindicat să nu mai fie și membri de partid: ”E de bun simț”
Deputatul PNL Sebastian Burduja anunţă, în contextul protestului spontan de la STB, depunerea unei propuneri legislative care prevede că liderii de sindicat nu vor mai putea fi membri de...