Ziare.com

Romanii au cumparat mai multa mancare, alcool si tigari. Situatia vanzarilor de carburanti

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 16:26

   

Romanii au cumparat mai multa mancare, alcool si tigari. Situatia vanzarilor de carburanti
Consumul a crescut cu peste 7% in primele opt luni ale anului, fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa a stagnat in august. Mai mult, vanzarile de carburanti nu au stat prea bine.

"Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada ianuarie-august 2014, comparativ cu primele luni ale anului trecut, a inregistrat o crestere cu 7,6% datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+11,0%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+8,4%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate +0,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a inregistrat o crestere cu 7,6% datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare +11,3%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+8,0%) si comertului cu amanuntul al arburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+1,2%) ", a anuntat, joi, Institutul National de Statistica.

In luna august 2014, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 0,1% si a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,6%.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cu 3,7% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,6%.

August 2014 comparativ cu iulie 2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna august 2014, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 0,1% datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,6%). Scaderi au inregistrat comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-1,6%) si vanzarile de produse nealimentare (-1,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2014, comparativ cu luna precedenta a scazut cu 0,6% ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-2,2%) si vanzarile de produse nealimentare (-0,3%).

Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 0,3%.

August 2014 comparativ cu august 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna august 2014, comparativ cu luna august 2013 a inregistrat o crestere cu 3,7% datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+9,1%) si la vanzarile de produse nealimentare (+5,1%).

Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 4,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2014, comparativ cu luna august 2013 a inregistrat o crestere cu 5,6% datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+9,9%) si vanzarilor de produse nealimentare (+7,5%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 7,3%.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 996 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Don doctor Fiorel, nu te bucura prea repede ca

"romanii au cumparat mai multa mancare, alcool si tigari."
Pazeste-te atunci cind o sa cumpere mai multa benzina, in ciuda accizelor: astia cred vor sa-ti dea foc :)
Si bine ai facut ca renunti la autorute, nu ai acciza destula, nu?
Si fiindca drumurile sint oarecum desfundate, te felicit pentru noul semn de circulatie "Atentie la Groapa Neagra" (supranumit si "Vine Ghiuleaua")!
Atata grija ai de romani, ca imi vine citeodata sa si plang :(((

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor