Rusia extinde restrictiile la importurile alimentare din UE

Autor: Ana Ilie
Marti, 21 Octombrie 2014, ora 13:01
2989 citiri
Rusia extinde restrictiile la importurile alimentare din UE

Rusia a anuntat, marti, ca extinde restrictiile la importurile alimentare din Uniunea Europeana, drept raspuns la sanctiunile Occidentului cu privire la actiunile sale in Ucraina.

Agentia rusa de supraveghere a agriculturii a anuntat ca va introduce "restrictii temporare" la organele si fainurile animale, grasimile si alte produse derivate din vita, porc si pasare, scrie Voice of America.

UE, intalnire la nivel inalt: Va ridica sanctiunile aplicate Rusiei?

Anterior acestei masuri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a criticat sanctiunile impuse Rusiei dupa ce a anexat peninsula ucraineana Crimeea si a alimentat conflictul separatist din estul Ucrainei.

Pentru Lavrov, faptul ca noul val de sanctiuni a fost impus Rusiei dupa ce separatistii si Kievul au ajuns la un acord privind un armistitiu arata ca situatia din Ucraina este folosita, in primul rand de SUA, pentru a "pune Rusia la locul sau".

Luni, Uniunea Europeana a aratat ca ar putea lua in considerare posibilitatea impunerii unui nou val de sanctiuni Rusiei, daca situatia din estul Ucrainei se agraveaza.

UE ameninta Rusia cu noi sanctiuni

Sefa politicii europene, Catherine Ashton, a precizat ca va fi evaluata situatia implementarii acordurilor de la Minsk si se va lua o decizie cu privire la o noua runda de sanctiuni pentru Rusia.

Si Obama a anuntat noi sanctiuni pentru Rusia: Cum vor SUA sa-l izoleze pe Putin

SUA si UE au impus mai multe randuri de sanctiuni Rusiei, intr-o incercare de a pune presiune pe presedintele rus Vladimir Putin, din cauza prezentei militare ruse in Ucraina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#Rusia restricitii import UE, #Rusia raspuns sanctiuni occidentale , #comert