Rusia interzice importurile de carne din Moldova

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 14:17
2151 citiri
Rusia interzice importurile de carne din Moldova

Rusia va impune o interdictie temporara asupra importurilor de carne din Moldova incepand cu data de 27 octombrie, a anuntat serviciul veterinar si fitosanitar al tarii miercuri.

Serghei Dankvert, seful Rosselhoznadzor, a precizat ca o inspectie efectuata impreuna cu omologii belarusi a relevat ca exista cazuri de importuri de produse de carne nesigure din Moldova, inclusiv produse achizitionate de comerciantii en-gros de la pietele satesti, scrie Itar Tass.

Rusia impune noi interdictii importurilor din Ucraina

Interdictia se alatura altor masuri similare luate de Rusia in ultimele zile. Rusia a impus, marti, interdictii asupra importurilor si tranzitului de legume si fructe din Ucraina incepand cu 22 octombrie. Rusii spun ca ucrainenii nu le-au raspuns cu privire la temerile ca aceste produse ar fi, la randul lor, importate din UE.

La inceputul lui august, Rusia a instituit embargou asupra tuturor grupelor alimentare, inclsiv legume si fructe, din UE, in raspuns la sanctiunile occidentale.

Rusia extinde restrictiile la importurile alimentare din UE

Tot marti, Rusia a anuntat ca extinde restrictiile la importurile alimentare din Uniunea Europeana.

Agentia rusa de supraveghere a agriculturii a anuntat ca va introduce "restrictii temporare" la organele animale, grasimile si alte produse derivate din vita, porc si pasare.

UE, intalnire la nivel inalt: Va ridica sanctiunile aplicate Rusiei?

Luni, Uniunea Europeana a aratat ca ar putea lua in considerare posibilitatea impunerii unui nou val de sanctiuni Rusiei, daca situatia din estul Ucrainei se agraveaza.

UE ameninta Rusia cu noi sanctiuni

SUA si UE au impus mai multe randuri de sanctiuni Rusiei, intr-o incercare de a pune presiune pe presedintele rus Vladimir Putin, din cauza prezentei militare ruse in Ucraina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Rusia interdictie import carne Moldova, #Rusia importuri carne Moldova , #comert