Ziare.com

Tranzactiile online au crescut cu 25%, iar valoarea medie a comenzilor cu 22%

Joi, 26 Martie 2020, ora 18:54

   

Tranzactiile online au crescut cu 25%, iar valoarea medie a comenzilor cu 22%
Numarul tranzactiilor si valorile medii ale comenzilor online au crescut saptamana trecuta, cu 25% si respectiv 22%, fata de aceeasi saptamana a anului anterior, arata datele transmise joi de platforma de e-commerce MerchantPro.

De asemenea, primele trei saptamani din luna martie au adus o crestere de 18% a numarului de comenzi preluate de magazinele online din platforma, fata de aceeasi perioada a lui 2019.

"Datele din platforma MerchantPro arata ca segmentul online inregistreaza evolutii pozitive in aceasta perioada, cum era de altfel de asteptat. Saptamana trecuta, s-au inregistrat cresteri semnificative ale numarului tranzactiilor si valorii medii ale comenzilor, cu 25% si respectiv 22% fata de aceeasi saptamana a anului anterior.

Credem astfel ca, pentru afacerile de retail care functionau pana nu demult in spatii offline, lansarea unui magazin online care sa propuna chiar si o oferta partiala de produse poate fi o solutie pentru continuarea activitatii economice in aceasta perioada", a declarat Arthur Radulescu, director general ShopMania Net, compania care administreaza MerchantPro.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Primele trei saptamani din luna martie au adus o crestere de 18% a numarului de comenzi preluate de magazinele online din platforma MerchantPro, fata de aceeasi perioada a lui 2019.

Sapamana trecuta (16-22 martie), cresterea a fost de 25%, in timp ce in prima saptamana a lunii martie (2-8 martie) dinamica a fost de +13% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

"La nivelul celor peste 1.000 magazine online care functioneaza pe platforma MerchantPro se remarca o crestere semnificativa fata de anul anterior, semn ca publicul se indreapta tot mai mult catre comenzile online pentru a-si satisface nevoile de trai si de adaptare la situatia actuala, de la produse de ingrijire, curatenie sau alimentare, pana la produse din categoriile fashion sau home&deco", spune Arthur Radulescu.

Ca urmare a indemnului general de a evita folosirea platilor numerar si a limita interactiunea cu personalul firmelor de curierat, platile efectuate online la nivel de platforma MerchantPro s-au dublat in cea de-a treia saptamana din martie fata de inceputul lunii.

De asemenea, MerchantPro, platforma SaaS de e-commerce cunoscuta pana recent ca ShopMania BIZ, a anuntat ca lanseaza un program de sustinere a afacerilor locale cu operatiuni fizice, in cadrul caruia acestea sa poata lansa rapid magazine online prin care sa sprijine, cel putin partial, continuarea activitatii.

Astfel, MerchantPro aloca o parte din echipa sa pentru a asista afacerile locale cu magazine offline, puternic afectate de starea de urgenta si contextul epidemiologic.

In cadrul acestei initiative de sprijin, afacerile offline pot beneficia de asemenea de acces gratuit la platforma de eCommerce MerchantPro.

Magazinele online active care utilizeaza platforma MerchantPro in Romania au listate un numar total de peste 5 milioane de produse.

Platforma a inregistrat anul trecut afaceri de 500.000 euro, in crestere cu 15% fata de 2019.

MerchantPro este folosita la nivel regional si este noua identitate a platformei autohtone ShopMania BIZ.

MerchantPro este un proiect al companiei ShopMania Net, care se adreseaza antreprenorilor din ecommerce din Romania si Europa, prin functionalitati competitive de e-commerce, servicii profesioniste de suport si solutii personalizate, adaptate necesitatilor specific de dezvoltare.

ShopMania Net a avut o cifra de afaceri de 1 milion de euro in 2019. Compania opereaza comparatorul de preturi Shopmania.ro si platforma de e-commerce MerchantPro, care reprezinta 50% din business.

Citeste si:


Ramai pe Ziare.com pentru a afla cele mai noi informatii despre evolutia epidemiei COVID-19: LIVE - Avem peste 1.000 de cazuri de coronavirus si ministru nou la Sanatate. Guvernul a schimbat modelul de declaratie cu care putem iesi din casa.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre cresteri vanzari online coronavirus
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2824 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor