Ungaria, pregatita sa reia exporturile in Rusia

Sambata, 11 Aprilie 2015, ora 21:52
5541 citiri
Ungaria, pregatita sa reia exporturile in Rusia

Firmele unguresti sunt pregatite sa reia de indata exporturile in Rusia, in cazul in care autoritatile rusesti in domeniul sigurantei alimentare ridica embargoul, in aprilie, in urma unor verificari, a declarat sambata un oficial ungur.

Aceste verificari urmeaza sa aiba loc in perioada 20-30 aprilie, a declarat telefonic, de la Kazan, in Tatarstan, Gyula Budai, insarcinat la nivel ministerial cu masurile comerciale externe declansate de catre embargoul rus. El a participat la intalnirea unei comisii interguvernamentale ruso-ungare, la Kazan, in perioada 9-10 aprilie, precizeaza agentia MTI.

O echipa de experti veterinari rusi urmeaza sa "auditeze" 22 de firme unguresti, majoritatea de procesare a carnii, pentru a stabili daca respecta reglementarile rusesti. Aceste companii au trecut cu succes de verificari similare, inainte de impunerea emabrgoului, a precizat Budai. El a apreciat ca verificarile preconizate vor fi trecute cu succes, subliniind ca reglementarile unguresti in domeniul securitatii alimentare sunt printre cele mai sricte din Europa.

Budai a reiterat totodata ca Ungaria, in calitate de stat membru UE, respecta "integral" sanctiunile impuse Rusiei din cauza crizei din Ucraina si a adaugat ca Budapesta se pregateste deja pentru "perioada de dupa sanctiuni".

Pe de alta parte, nici fostul premier ungur Ferenc Gyurcsany, liderul Coalitiei Democratice (DK), si nici Csaba Molnar, vicepresedintele partidului, nu se afla printre persoanele vizate de sanctiunile impuse de Rusia, a anuntat DK sambata, citat de MTI.

Cotidianul Izvestia scria in urma cu peste doua saptamani ca 15 cetateni unguri, inclusiv un fost premier, au primit interdictia de a patrunde pe teritoriul Rusiei.

Ca atare, partidul a solicitat Ambasadei Rusiei informatii suplimentare.

In raspunsul oficial, ambasada a precizat ca nici Gyurcsany si nici Molnar nu se afla printre persoanele vizate.

Citeste si:
Au lovit sau nu sancțiunile UE Rusia de când a invadat Ucraina: Iată care este adevărul
Au lovit sau nu sancțiunile UE Rusia de când a invadat Ucraina: Iată care este adevărul
Războiul declanșat de Putin în Ucraina pe 24 februarie 2022 a ajuns în a cincea lună, iar liderul de la Kremlin nu se oprește din proiectul său militar diabolic. Uniunea Europeană a adoptat...
Putin începe să strângă cureaua. Efectul sancțiunilor occidentale se resimte în bugetul Rusiei
Putin începe să strângă cureaua. Efectul sancțiunilor occidentale se resimte în bugetul Rusiei
Criza bugetară din Federația Rusă, care a apărut pe fondul sancțiunilor occidentale, restricționării vânzărilor de petrol și gaze, precum și întăririi rublei, a dus la necesitatea...
Comentarii