Baltazar: Economia Romaniei va creste cu 0,5% in 2011

Duminica, 12 Decembrie 2010, ora 09:18
1500 citiri
Baltazar: Economia Romaniei va creste cu 0,5% in 2011

Economia Romaniei va inregistra o crestere economica de aproximativ 0,5% in 2011, care va veni de la exporturi si din revirimentul firmelor care s-au restructurat si care vor reusi sa-si faca simtita prezenta pe piata, sustine consultantul financiar Bogdan Baltazar.

"Consumul ramane o mare problema pentru noi fiindca reprezinta 70% din PIB si cred ca vor fi probleme importante in aceasta zona", a declarat Bogdan Baltazar, care a subliniat ca scaderea consumului apare pe fondul necesitatii restructurarii fiscale si scaderii deficitului mare din acest an, deficit care a ramas in limita de 6,8% .

Din punctul sau de vedere, statul este principalul vinovat ca firmele nu-si onoreaza contractele, creditele comerciale.

"Apreciez nivelul arieratelor per ansamblul economiei de 10-15 ori mai mare decat nivelul arieratelor statului catre firmele private, fiindca se creeaza efectul de bulgare de zapada", a subliniat Baltazar, pentru bloombiz.ro.

Acesta considera ca majorarea TVA a fost absorbita partial de comercianti, in marja de profit, in conditiile unei cereri de consum mai scazute, astfel majorarea TVA cu 5% nu s-a reflectat integral in preturi.

"Pentru relansarea consumului ar trebui ca producatorii si intermediarii sa mai taie din marjele de profit si sa poata veni cu preturi care sa fie acceptate de consumatori".

Baltazar mai spune ca in 2011 nu va fi posibila o reducere a cotei unice, "fiindca exigentele fiscale sunt foarte mari".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#economia Romaniei crestere, #areierate economie , #crestere economica