BERD a revizuit in sus estimarea de crestere economica a Romaniei

Vineri, 20 Mai 2011, ora 15:43
1125 citiri
BERD a revizuit in sus estimarea de crestere economica a Romaniei
Foto: Arhiva

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) estimeaza ca Romania va inregistra o crestere economica de 1,8 la suta, in acest an.

Astfel, institutia a revizuit in sus prognoza de crestere economica, dupa ce, in luna ianuarie, estimarea era de 1,1 la suta, se arata intr-un raport al BERD.

"In Romania, guvernul a reusit sa incheie cu succes programul FMI, implementand masuri de austeritate dure, care vor mentine sistemul fiscal sub control. Totusi, economia Romaniei va inregistra, cel mai probabil, o crestere modesta in acest an", se arata in raportul institutiei.

Pentru Europa de Sud-Est, BERD estimeaza o crestere economica de 2,2 la suta, in 2011, peste nivelul anuntat in luna ianuarie, de 1,9%.

Potrivit raportului, cel mai mare avans din aceasta regiune il va avea Bulgaria, de 3,1 procente, urmata de Albania, cu 3%, Serbia, cu 2,9%, Macedonia si Muntenegru, cu 2,5%, si Bosnia si Herzegoniva, cu 2 procente. Astfel, Romania va avea cea mai slaba crestere economica din zona.

Tarile din Europa Centrala si zona Baltica vor avea o crestere economica medie de 3,5 la suta, cele din estul continentului si Caucaz de 4 procente, Turcia de 6 procente, iar Rusia de 4,6%.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#crestere economica Romania, #BERD crestere economica , #crestere economica