Boc: 2011 poate fi un an plin de speranta economica

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 23:16
1470 citiri
Boc: 2011 poate fi un an plin de speranta economica
Foto: Antena3

Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la Baia Mare, la sedinta Consiliului de coordonare al PD-L Maramures, ca anul 2011 poate fi unul "plin de speranta" din punct de vedere economic, daca se respecta toate legile propuse de Executiv.

"Daca, incepand cu anul 2011, Romania merge pe crestere economica, si cel putin toate datele ne arata o crestere de 1,52%, cand volumul investitiilor va fi considerabil si mai ales prin absorbtia fondurilor europene, cat si prin lansarea de noi programe care vizeaza modernizarea satului romanesc si de preluarea programelor de pe masura 3.22, sunt doua mesaje importante ca aceste cheltuieli, alocate cu preponderenta spre investitii si noi locuri de munca, vor accelera cresterea economica si vor scoate Romania din criza", a afirmat Emil Boc.

El a adaugat ca, in aceste conditii, in 2012 la alegeri, PD-L le va putea spune romanilor ca "n-a fost partidul care a adus criza economica in aceasta tara, dar a fost partidul care a scos tara din criza si a pus-o pe directia buna, cu posibilitatea de a avea plati sigure pe termen mediu si lung ale salariilor, pensiilor si asistentei sociale in Romania", cu conditia de a fi sustinuti cei care muncesc si care produc.

"Reforma promovata de Guvern in ultimii ani are doua componente - sa indreptam banii in mod special spre investitii si crearea de noi locuri de munca, sa cheltuim atat cat producem, iar ceea ce imprumutam sa ducem in dezvoltare. Un alt aspect al acestei reforme a fost sa eliminam smecheriile din sistemul de pensii, sa eliminam privilegiile din acelasi sistem, sa eliminam abuzurile din utilizarea banului public.

Dorim sa corectam aceste lucruri si sa incurajam munca", a mai spus Boc.

Premierul a adaugat ca, in anul 2011, judetului Maramures ii vor fi alocate fonduri financiare pentru reparatia si refacerea drumului national Baia Mare - Dej (judetul Cluj), de altfel singurul drum national de legatura al Maramuresului cu Transilvania.

La sedinta Consiliului de coordonare al PD-L Maramures au mai participat ministrii Elena Udrea, Traian Igas, Gheorghe Ialomiteanu si primarul municipiului Brasov, George Scripcaru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Boc crestere economica, #Boc 2011 salarii pensii , #crestere economica