Bundesbank a redus drastic estimarea de crestere economica a Germaniei

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 16:03
1665 citiri
Bundesbank a redus drastic estimarea de crestere economica a Germaniei

Bundesbank, banca centrala a Germaniei, a scazut drastic previzunea de crestere economica a tarii, pentru 2013, din cauza expunerii ridicate la criza financiara din zona euro.

Astfel, cea mai mare economie din regiune va avea un avans de doar 0,4% anul viitor, in timp ce previziunea initiala era de 1,6%, scrie gmanetwork.com, care citeaza Reuters.

Economia germana se va contracta in ultimul trimestru al acestui an si va stagna in primele trei luni ale anului urmator, potrivit Bundesbank. In 2014, PIB ar urma sa avanseze cu 1,9%.

Germania a fost motorul de crestere al uniunii monetare, care se confrunta cu a doua recesiune din ultimii 3 ani, insa rezistenta Berlinului in fata crizei devine din ce in ce mai slaba.

"Luand in considerare situatia proasta din unele tari ale blocului si de incertitudinea care bantuie continentul, am redus estimarea cresterii economice va fi mai redusa fata de cea anterioara", se arata intr-un cmunicat al Bundesbank.

Increderea mediului de afaceri a crescut in noiembrie, iar comenzile pentru fabrici, un indicator al viitoarei productii, au avansat in octombrie, in contextul cererii puternice din afara zonei euro.

Uniunea monetara, cea mai mare piata de export as Germaniei, a intrat in recesiune in trimestrul al treilea.

Citeste si:
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
pasco
rank 5
sa nu mai dea vina pe alte tari