Cat castiga economia Marii Britanii din organizarea Jocurilor Olimpice

Vineri, 24 August 2012, ora 00:04
3782 citiri
Cat castiga economia Marii Britanii din organizarea Jocurilor Olimpice
Foto: Arhiva

Jocurile Olimpice vor contribui la cresterea economiei britanice cu 5,33 miliarde de lire pana in 2015, prin imbunatatirea imaginii tarii organizatoare pe plan international, potrivit unui studiu realizat de Visa Europe.

"Acest eveniment reprezinta o oportunitate fantastica pentru Marea Britanie. In timp ce Londra a fost centrul activitatii olimpice si primul beneficiarul direct de pe urma cheltuielilor facute de turisti, Jocurile Olimpice vor deveni o mandrie pentru intreaga natiune, care va beneficia de o crestere a numarului de turisti, in perioada urmatoare.

Aceasta mostenire economica va fi distribuita pe teritoriul intregii tari: intre 2013 si 2015, 79% din venitul de 4,12 miliarde de lire sterline va ajunge in exterioriul Londrei, iar magazinele si hotelurile vor avea cel mai mult de castigat", a explicat directorul comercial al Visa Europe, Steve Perry, pe site-ul companiei.

Costurile Jocurilor Olimpice s-au ridicat la 13 miliarde de dolari, potrivit estimarilor oficiale.

Olimpiada, un pariu castigator pentru Marea Britanie?

In perioada 2013 - 2015, cheltuielile turistilor vor fi mai ridicate cu 2,74 miliarde lire sterline, adica un avans de circa 18%, comparativ cu estimarile realizate pentru aceeasi perioada de timp, in cazul in care Jocurile Olimpice si Paralimpice nu ar fi avut loc.

Potrivit studiului, retailerii vor inregistra un profit cu 210 milioane de lire mai mare decat daca Jocurile Olimpice nu ar fi avut loc, hotelierii vor avea in plus 138 milioane de lire, supermarket-urile, 88 milioane de lire, iar industriile de divertisment si turism vor castiga cu 46 milioane de lire mai mult.

Pe termen scurt, Marea Britanie beneficiaza de o injectie imediata de capital in valoare de 804 milioane lire sterline, din cele sapte saptamani in care a avut loc evenimentul, dintre care 749 milioane lire sterline reprezinta cheltuielile efectuate de turistii din strainatate.

Se estimeaza ca aceasta evolutie va conduce la un avans al activitatii economice cu 1,2 miliarde lire sterline, reprezentand echivalentul a circa 3,5% din cresterea economiei britanice in 2012.

Si cheltuielile consumatorilor din Marea Britanie cresc cu circa 54 milioane lire sterline pe perioada Jocurilor Olimpice si Paralimpice, avand in vedere in principal entuziasmul populatiei privind acest eveniment.

Raportul Visa arata ca modul de a cheltui se schimba pe durata Jocurilor Olimpice, deoarece britanicii renunta la modelele traditionale de cheltuieli din perioada verii si intra in spiritul olimpic, aprovizionandu-se de la supermarketuri si urmarind Olimpiada de acasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi...
#Jocurile Olimpice impact economie Marea Britanie, #Jocurile Olimpice economie Marea Britanie, #Jocurile Olimpice crestere economice Marea Britanie , #crestere economica