Ce mentine economia Germaniei puternica?

Marti, 14 Februarie 2012, ora 18:55
2947 citiri
Ce mentine economia Germaniei puternica?
Foto: Arhiva

Bancile locale mici domina in ceea ce priveste economiile si imprumuturile in Germania. Exista sute de jucatori mici care prin simpla lor existenta ajuta la limitarea prabusirii economice ca urmarea a caderii bancilor si asigura ca bancile nu ajung sa fie "prea mari pentru a cadea".

Sutele de banci mici, detinute la nivel local, municipal sau controlate chiar de clientii lor, reprezinta o sursa sigura de credite pentru consumatori si pentru IMM-uri, reducand vulnerabilitatea fata de o criza a creditelor, pentru a porteja ratingul de credit triplu A al Germaniei, potrivit Reuters.

"Exista doi piloni solizi in sistem, bancile de economii si cooperativele bancare, care vor sustine intotdeauna economia si nu vor cauza probleme la nivel national", comenteaza Michael Dawson-Kropf, director in cadrul agentiei Fitch.

Puterea economiei Germaniei este, de asemenea, un factor important. Dar analistii vad cultura economisirii si creditarii insasi ca parte a unui "cerc virtuos".

In Germania functioneaza 2.000 de banci, fata de doar 405 in Marea Britanie, 415 in Spania, 785 in Italia sau 1.147 in Franta, conform Bancii Centrale Europene.

Potrivit datelor Bundesbank, cele mai mari banci germane, Deutsche Bank si Commerzbank, concureaza pe plan local cu 1.200 de cooperative bancare, 438 de banci de economii detinute la nivel local, si 10 Landesbank-uri, banci regionale controlate de guvernele landurilor.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
#economie Germania, #banci Germania, #credite, #economii , #crestere economica