Ziare.com

Cea mai mare economie a lumii, revenire spectaculoasa - cel mai mic somaj din ultimii 5 ani

de Anca Serghescu
Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 21:27

   

Cea mai mare economie a lumii, revenire spectaculoasa - cel mai mic somaj din ultimii 5 ani
Economia americana creste mai repede decat aratau estimarile, rata somajului aflandu-se la cele mai joase cote din ultimii cinci ani, respectiv la 7% in noiembrie.

Cele mai recente date, citate de BBC, arata ca luna trecuta au fost create 203.000 de locuri de munca, mai mult decat se estima.

In medie, economia americana a generat lunar 204.000 locuri de munca in perioada august-noiembrie, fata de o medie lunara de 159.000 in perioada aprilie-iulie 2013. Economistii se asteptau ca luna trecuta sa fie create 180.000 de noi locuri de munca, iar rata somajului sa scada la 7,2%.

Tot vineri, Departamentul american al Comertului a aratat ca si consumatorii au cheltuit mai mult in octombrie, desi veniturile nu s-au schimbat prea mult. Astfel, oamenii au cumparat mai multe masini, dar au lasat mai mult si in magazinele de haine si au acoperit cu mai mare constiinciozitate utilitatile.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Asta chiar in conditiile in care in septembrie veniturile crescusera cu 1%, iar in octombrie cresterea a fost de doar 0,1%.

In vara acestui an, presedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, declara ca Fed ar dori sa reduca treptat injectiile de lichiditati, urmand sa le opreasca complet in momentul in care rata somajului va ajunge la 7%. Se spera ca asta se va intampla la mijlocul anului 2014.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4059 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De unde-or fi luat astia cifrele astea? :)))

Ca pe site-urile ".gov" este cu totul altceva...

Somajul real se situeaza, probabil, pe la 20%, minim. Fara artificii si cosiderente, cum ar fi trecerea celor care nu mai sunt inregistrati ca primind beneficii, la categorii cum ar fi 'disabled'...
Calculu se face numai cu persoanele care primesc beneficii de unimployment. In momentul n care aceste drepturi inceteaza (adica dupa 6 luni somaj) ei ies din calcul, chiar daca inca cauta de lucru. Ca sa mai vorbim de cei care nu mai au nici o sansa de a gasi ceva.

 

suna cam.....pe vioara de......

..realizari marete... indepliniri de planuri cincinale etc.. Real Unemployment Rate Is Over 30% : Freedom Outpost. sigur in toamna sau angajat "part time" fara beneficii si in martie 2014 -out. si ce e important NU figureaza ca someri. Deci cand te angajezi esti trecut in catastife si cand ..dispari esti un 0. Economia americana trebuie sa angajeze lunar 200.000 (full time) ,ca sa tina pas numai cu cresterea populatiei. 75% din jobs create in 2013 in USA part time.www.huffingtonpost.com/2013/.../part-time-job-creation_ Pai da.... oamenii au lasat la magazine ..au lasat pe ....credit cards.

grobule.grobule!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tu ocupate cu temperatura de la moscova!!!!!!!!!!!ca america este departe de tine......tara asta fantastica nu este de nasul tau si a capuselor comuniste de pe situl asta,sinteti prea anlfabeti si prostiti de comunism sa intelegeti ceva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

E obligat saracul sa scrie

Altminteri ii taie bolsevicii pensia de ofiter-comisar cu propaganda.

Precum grăit-a tatatura-mi, incă de la-nceputu' crizei, la fel ca si

cele din 1608, 1688, 1768, 1848 si 1928, nici cea din 2008 nu avea cum să dureze mai mult sau mai putin de 5 ani (60 de luni)! Mai bine, să explice nobelisti' periodicitatea perfectă!

 

secretul americanilor e simplu

cind nu au inveteaza , iar restul lumi copiaza

 

Asa e! Toate jegurile: de la tunsorile stil 'cocos' la turu'

pantalonilor la genunchi. Plus 'rap'-the crap of the music.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor