Ziare.com

Crestere economica reala zero pe ultimii 6 ani: Decalaj urias fata de media UE

Joi, 15 Octombrie 2015, ora 11:56

   

Crestere economica reala zero pe ultimii 6 ani: Decalaj urias fata de media UE
Potrivit celor mai recente date referitoare la produsul intern brut (PIB), economia Romaniei a fost aproape in anul 2014 de a ajunge la nivelul real consemnat in 2008.

Pozitia tarii noastre s-a inrautatit in intervalul 2009 - 2014 in raport cu media UE, desi a marcat un avans de aproape un punct procentual fata de performanta medie a tarilor din zona euro.

Astfel, conform datelor oferite de statistica oficiala, PIB-ul Romaniei de anul trecut a fost cu aproximativ 0,3% mai mic decat cel din 2008, in timp ce la nivelul UE 28 s-a inregistrat un avans de 0,1%.Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Factorii decisivi pentru repozitionarea tarii in raport cu situatia de la inceputul crizei economice au fost reevaluarea pe parcurs a datelor scaderii din 2009 de la -6,6% la -7,1% si cea a cresterii din 2011 de la +2,3% la +1,1%.

Paradoxal, insa, decalajul de nivel de trai fata de Occident s-a redus in acesti sase ani. De la 49% din media UE28 la indicatorul sintetic de referinta PIB/locuitor, Romania a urcat la 55%, ceea ce inseamna ca am avansat in medie cu un procent pe an.Citeste mai departe despre Crestere economica reala zero pe ultimii 6 ani: Scaderea populatiei si aprecierea reala a leului au fost cele care au redus din decalajul fata de media UE pe CursDeGuvernare.ro
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3328 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Am scris de nu stiu cate ori despre 'cresterea negativa' cu care

se lauda tehnocratul dr Viorel. Rezultat constatat: Romania din 2014 era abia la nuvelul Romaniei din 2008 :)))

Cu toate aceste cifre reci, se constata o paradoxala crestere a nivelului de vita :))) De asemenea e cald in case iar Ponta va poate imprumuta ceva bani pentru intretinere, desi sunteti deja datori cu vreo 10 pensii :((( Ce viata, hei !!!

"Pozitia tarii noastre s-a inrautatit in intervalul 2009 - 2014 in raport cu media UE, desi a marcat un avans de aproape un punct procentual fata de performanta medie a tarilor din zona euro."

 

 

Crestere economica reala zero pe ultimii 6 ani

Dottore a aflat???

 

 

Cred ca stiti faptul ca situatia din 2008...

...si anii anteriori s-a datorat afacerilor imobiliare (in 2008 inca nu cazusera, caderea a avut loc dupa 2008).
In prezent, afacerile imobiliare sunt inca mult sub volumul din 2008, iar preturile imobiliarelor, chiar daca au cescut putin fata de anul trecut, nu pot fi comparate cu cele din 2008.
Eu nu sunt absolut de loc adeptul cresterii economice pe baza speculatiilor imobiliare, dar asta este cauza OBIECTIVA a diferentelor de PIB intre 2008 si 2014, diferenta care se va mentine, cel mai probabil, si pentru 2015.

 

 

Inutil sa incercati sa ne facem ca nu observam

ca economia nu duduie...Pib-ul, indiferent din ce sector economic provine, deocamdata este indicatorul cel mai concludent al dinamicii sau stagnarii unui stat.
Acest raport despre acest lucru vorbeste!

 

 

...datorita faptului ca, dupa 2008,...

...s-au prabusit speculatiile imobiliare si preturile imobiliareleor care contribuiau cu valori mari la PIB.

 

 

Toarasi, domne, tresa gandim pozitiv, adica ca nu suntem pa negativ!

In rest, noi sa fim sanatosi, cade alfel si dom doctor Wponta, care cand so duce acolo la locu ala carel asteapta pa dansu, acolo tresa fie sanatos, casa nu piarza timpu pin spitale.

Traiasca victorian alegerile lu dom doctor Wponta.

P.S. Crestere economica reala zero pe ultimii 6 ani: Decalaj urias fata de media UE

 

 

De ce Polonia a fost pe crestere si in p-erioada de criza ?

Fiindca premierul Lesek Baltzerovici,a fost lasat de parlament sa guverneze liber, cu masuri impuse rapid si eficiente si poporul l-a inteles.
'
La noi premierul Boc incerca acelasi lucru iar parlamentarii PSD,PC si PNL il sabotau inclusiv prin greva parlamentara.

Politica PSD,PC si PNL de atunci, a afectat profund situatia economica a tari astfel ca economia reala reprezentata prin PIB abia acum a ajuns la cresterea ZERO iar venitul pe cap de locuitor este ASCUNS de la publicare de catre Institutl National de Statistica, la ordinul PSD.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor