Ziare.com

Guvernul a revizuit in scadere cresterea economica

Joi, 31 Mai 2012, ora 18:32

   

Guvernul a revizuit in scadere cresterea economica
Guvernul a revizuit in scadere cresterea economica a Romaniei, pentru anul viitor, de la 4,5 la suta la 3,1%.

De asemenea, in 2014, Guvernul Romaniei estimeaza o crestere economica de 3,6 procente, fata de estimarea initiala de 4,7%, relateaza B1.

Guvernul a revizuit si tintele pentru deficitul bugetar, care va fi de 2,2 la suta din PIB, in 2013, fata de 2,5%, iar, in 2014, tinta de deficit bugetar va fi de numai 1,2 la suta, fata de 2,2 procente.

In 2015, se estimeaza ca Romania va inregistra o crestere economica de 3,9 la suta, iar deficitul bugetar va fi de 0,9% din PIB.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Estimarile Guvernului se apropie, astfel, mai mult de cele ale institutiilor internationale. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare are o prognoza de crestere economica de 2,6% pentru Romania, in 2013. In acelasi timp, Comisia Europeana prevede o majorare a produsului intern brut de 2,9 procente.

T.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1394 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

total nerealist!

daca guvernul boc a REUSIT , asablestemat cum a fost, hartuit de toate slugile din presa, o crestere in 2011 de peste 2%,guvernul tontonac se face ca nu vede...nu vede ca dupa doua trimestre de scadere(foarte mica, e adevarat, iar cea din trim I 2012 cu cauze relativ obiective-vremea in februarie)trim II 2012 nu se simte deloc bine! cum guvernele psd sunt mestere in ...stagnare si gargara,nu in sprijinirea economica,un trim II fara un minim 1% crestere este...ucigas de iluzii vandute bizonilor!
dovada:la firma unde lucrez, pe un post financiar -contabil, am fost sunat de fisc cu mari rugaminti: sa dam si noi ceva, ca statul e GOL in trezorerie!
pentru cine nu are propaganda ciumpalaca in cap, e ingrijorator;o crestere nesemnificativa a economiei si lipsa de bani din colectare inseamna dinamita si germenele recesiunii!iar obtinerea de bani pe piata, cum a facut mru cu obligatiuni vandute cu succes in america, este cam...exclusa cu tontonacul pm! ce ne ramane? pai,sa rumegam lozincile uslamiste si sa-i votam , ca asta e directia pentru ciumpalaci!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor